A apărut cartea „In memoriam Părintele Teofil Părăian. Întâlniri cu oameni iubitori de Dumnezeu”

La Editura Reîntregirea a Arhiepiscopiei Ortodoxe de Alba Iulia a apărut cartea „In memoriam Părintele Teofil Părăian. Întâlniri cu oameni iubitori de Dumnezeu”, ce cuprinde convorbiri realizate de Părintele Sabin Vodă cu Părintele Teofil Părăian și despre Părintele Teofil Părăian, informează Arhiepiscopia de Alba Iulia.

Cartea are atașat și un CD în format mp3 ce cuprinde transcrierea tuturor interviurilor și mărturiilor din carte. Acesta este cea de-a doua carte a Părintelui Teofil Părăian care are și CD, prima fiind „Ferește-te de rău și fă bine”, apărută anul trecut tot la editura Reîntregirea.

„Întâlniri cu oameni iubitori de Dumnezeu” cuprinde două părți: în prima sunt cuprinse patru interviuri cu Părintelui Teofil Părăian despre concluziile de viața duhovnicească ale sfinției sale. Partea a doua cuprinde mărturiile celor care l-au cunoscut pe Părintele Teofil și care și-au exprimat gândurile și simțămintele la împlinirea vârstei de 80 de ani – în luna martie a acestui an – dar și la slujba înmormântării Părintelui din data de 31 noiembrie 2009.

Prefața cărții este scrisă de Părintele Petru Ioan Ilea din Cluj-Napoca care scrie: „Am lucrat cu bucurie la apariția acestei noi cărți a regretatului nostru părinte arhimandrit Teofil Părăian, carte pe care dânsul a intitulat-o „Întâlniri cu oameni iubitori de Dumnezeu”. Nu am făcut altceva decât să „filtrez” cu atenție interviurile părintelui pe de o parte, iar pe de altă parte mărturiile celor care l-au cunoscut pe părintele și care au avut un cuvânt de spus despre el.”

Comentarii Facebook


Știri recente