A 10-a editie a simpozionului ‘Visarion Puiu’ s-a derulat ieri la Pascani

Simpozionul a fost organizat de Protopopiatul Pascani. Manifestarile au debutat cu o slujba de pomenire a fostului mitropolit al Bucovinei, la troita inchinata romanilor de pretutindeni si mitropolitului Visarion Puiu din cartierul Fantanele, dupa care a fost savarsita o slujba de pomenire la Biserica ‘Sfintii Voievozi’. A urmat apoi derularea simpozionului propriu-zis, in care au fost sustinute comunicari si au fost prezentate carti despre viata si activitatea mitropolitului Visarion Puiu, de la a carui nastere se vor implini pe 27 februarie 126 de ani. Amanunte despre eveniment am aflat de la Pr. Pavel Postolachi, protopop de Pascani:

‘Au fost invitati: dl. colonel Dumitru Stavarache, de la Bucuresti, cel care in ultima perioada s-a ocupat de viata si activitatea Mitropolitului Visarion Puiu, dl. prof. Leonard Gavriliu, care a sustinut o comunicare inspirata din lucrarea , editata la Editura Trinitas. A mai sustinut o comunicare Pr. Ioan Daniel, o recenzie la aceeasi carte. A fost prezentata o noua lucrare, aparuta la Editura Polirom, referitoare la relatiile Mitropolitului Visarion puiu cu Biserica Anglicana. Dl. prof. Petrache Atudorei a vorbit despre amintirile Mitropolitului Visarion Puiu, legate de prima parte a copilariei sale, petrecuta la Pascani.’

In cadrul acelorasi manifestari comemorative, o delegatie de la Pascani s-a deplasat la Seminarul Teologic de la Manastirea Neamt, unde au fost sustinute comunicari elevilor care invata la aceasta institutie. Manifestarile comemorative dedicate fostului mjitropolit Visarion Puiu se vor incheia luni, 28 februarie, la Liceul Mihail Sadoveanu din Pascani, unde va fi organizat un concurs pe tema: ‘Date biografice din viata Mitropolitului Visarion Puiu’.

Comentarii Facebook


Știri recente