PF Parinte Patriarh Iustin Moisescu s-a nascut la data de 5 martie 1910, in localitatea Candesti, din Judetul Arges. A urmat cursurile Seminarului Teologic Liceal Ortodox din Campulung Muscel si la Facultatea de Teologie Ortodoxa din Atena, Grecia, unde a obtinut si titlul de doctor in teologie, in anul 1937. La data de 26 februarie 1956 a fost ales arhiepiscop al Sibiului si mitropolit al Ardealului. A fost profesor de Studiul Bibilc al Noului Testament la Facultatea de Teologie Ortodoxa din Bucuresti. La data de 10 ianuarie 1957 a fost ales arhiepiscop al Iasilor si mitropolit al Moldovei si Sucevei, pastorind 20 de ani. A fost ales arhiepiscop al Bucurestiului, mitropolit al Ungrovlahiei si patriarh al Bisericii Ortodoxe Romane in data de 12 iunie 1977, trecand la cele vesnice la data de 31 iulie 1986.
Patrimoniul bucureştean digitalizat: Va fi realizat un circuit al monumentelor cu ajutorul codurilor QR
Consilierii generali ai capitalei au adoptat vineri un proiect care vizează digitalizarea patrimoniului bucureştean, prin realizarea unui circuit al monumentelor cu ajutorul codurilor QR, anunţă Agerpres. Proiectul presupune instalarea unor însemne descriptive împreună cu un…
Un preot, cel mai mare fan al naţionalei de rugby | „Vine la meciuri, ne spovedeşte, ne împărtăşeşte”, spune preşedintele FRR
Părintele Gabriel Cazacu este unul dintre cei mai înflăcăraţi suporteri ai echipei naţionale de rugby. Nu ratează confrunătrile „Stejarilor” şi are locul lui în tribună la fiecare meci al naţionalei. Preotul slujeşte în Biserica Parc…
Smiley despre Schitul Prodromu: Locul acela îți oferă liniște
Smiley a vorbit în cadrul unui podcast realizat de producătorul Damian Drăghici despre cât de mult apreciază Schitul românesc Prodromu, despre muzică, credința în Dumnezeu și bucuriile vieții. „Te îndepărtezi de lumea asta gălăgioasă Artistul,…
73 de ani de la moartea Patriarhului Nicodim, un „slujitor al slovelor, iar nu numai al altarului”
În data 27 februarie 1948 trecea la cele veșnice al doilea patriarh al României, Nicodim Munteanu. În mod inspirat, scriitorul Cezar Petrescu l-a numit, pentru activitatea sa cărturărească, un „slujitor al slovelor, iar nu numai…
Unirea cu Basarabia nu se va face pe căi politice, ci prin înfrățire: Pastorația românilor din jurul granițelor
Protoieria Sector IV București a organizat vineri, la Parohia Sf. Nicolae – Vlădica, întrunirea „Pastorația românilor din jurul granițelor țării”. Au participat episcopii Ungariei și Basarabiei de Sud. Ei au vorbit despre o datorie spirituală…