94 de ani de la nașterea Părintelui Galeriu

Pe 21 noiembrie se împlinesc 94 de ani de la nașterea Părintelui Constantin Galeriu.

A fost unul dintre cei mai cunoscuți și îndrăgiți duhovnici ai românilor, părinte spiritual și sfătuitor al multor oameni, chiar și în timpul regimului comunist care l-a persecutat sistematic.

A îmbinat extraordinar trăirea duhovnicească și cultura, fiind călăuză atât pentru intelectualii vremii, cât și pentru credincioșii simpli.

Din anul 1974 a fost paroh al Bisericii „Sfântul Silvestru” din Capitală, după cum informează TRINITAS TV. Pentru câteva decenii, atât lăcașul de cult, cât și grădina din apropiere au fost animate de oamenii care veneau cu sutele să-și asculte duhovnicul.

Chiar dacă părintele Constantin Galeriu nu mai este fizic printre noi, credincioșii îi simt rugăciunile. La mormântul său de sub streașina bisericii în care a slujit atâția ani ard mereu lumânări. Cărțile sale sunt retipărite astăzi și mai ales cei tineri le citesc cu interes. Omiliile, conferințele și zecile de interviuri înregistrate sunt pentru fiecare dintre noi comori neprețuite din care avem mereu ceva de învățat.

Comentarii Facebook


Știri recente