91 de ani de la Unirea Basarabiei cu România, marcați la Catedrala Patriarhală din București

La Catedrala Patriarhală din București au fost marcați cei 91 de ani de la Unirea Basarabiei cu Romania, astăzi, 27 martie 2009, începând cu ora 12, prin oficierea slujbei de mulțumire a Te Deum-ului și printr-o slujbă de pomenire pentru făuritorii Unirii Basarabiei cu Romania din 1918.

Cele două slujbe au fost oficiate, cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, de Preasfințitul Ciprian Câmpineanul, Episcop Vicar patriarhal, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, în prezența Preasfințitului Varsanufie Prahoveanul, Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor, a membrilor Permanenței Consiliului Național Bisericesc și ai Permanenței Arhiepiscopiei, și a numeroși credincioși.

La sfârșitul slujbelor Te Deum-ului și de pomenire, Preasfințitul Ciprian a rostit un cuvânt de evocare a momentului istoric petrecut în urmă cu 91 de ani, elogiind memoria făuritorilor Unirii Basarabiei cu România.

Comentarii Facebook


Știri recente

Pr. Ionuț Tutea: A fi alături de vârstnici nu este doar o obligație, ci un mod de a ne desăvârși existența în comunitate

Părintele Ionuț Tutea, consilier eparhial la Sectorul Social-Filantropic și Misionar al Arhiepiscopiei Bucureștilor, a fost sâmbătă invitatul online al Asociației Femeilor Ortodoxe din Mitropolia celor două Americi (AROLA). Coordonatorul activității filantropice din eparhia Bucureștilor a…