7 ani de emisie a postului de Radio TRINITAS, 7 ani de radio crestin ortodox in Romania

Comunicat de presa

Din initiativa Inalt Prea Sfintitului Daniel – Mitropolitul Moldovei si Bucovinei, in ziua de 17 aprilie 1998 a inceput sa emita 24h din 24, pe frecventa FM de 92,7 MHz, in orasul Iasi si in imprejurimile sale, primul post de radio ortodox din tara noastra. Astfel, Radio TRINITAS aniverseaza pe data de 17 aprilie 2005 implinirea a 7 ani de emisie.

Radio TRINITAS este parte integranta a Institutului Cultural-Misionar Trinitas si este un radio pentru sufletul dumneavoastra. Menirea postului de Radio TRINITAS este aceea de a desfasura activitati misionar-culturale si social-educative, venind in sprijinul activitatii generale cultural-misionare, educative si spiritual-sociale a Bisericii Ortodoxe Romane. Pentru a implini rolul sau misionar, Radio TRINITAS transmite zilnic, in direct, din Catedrala Mitropolitana din Iasi, Sfanta Liturghie si Vecernia. Continutul emisiunilor este crestin-ortodox, iar orientarea este spre dialog si cooperare in vederea innoirii vietii umane in societatea romaneasca. Emisiunile sociale si culturale le completeaza pe cele cu specific teologic, iar buletinele de stiri reusesc sa faca atat o sinteza a evenimentelor religioase din intreaga tara, cat si o necesara abordare a faptelor din spatiul public national si international.

Dintre obiectivele postului de Radio TRINITAS mentionam: promovarea credintei si a vietii crestine, promovarea educatiei religios-morale, promovarea culturii crestine si romanesti in context national si international, promovarea activitatilor social-filantropice ale Bisericii, initierea si sprijinirea unor activitati educative pentru protejarea naturii si a mediului inconjurator, promovarea dialogului cu alte Biserici si institutii care apara si cultiva demnitatea persoanelor umane si valorile spirituale izvorate din iubirea omului fata de Dumnezeu si fata de semeni.

In contextul promovarii dialogului cu alte Biserici Crestine, Radio TRINITAS a devenit in anul 2001 membru al Conferintei Europene a Radiourilor Crestine. Apreciind valoarea programelor din grila postului nostru de radio, Consiliul National al Audiovizualului a acordat Radio TRINITAS premiul pentru cel mai bun post de radio local din Romania in anul 2003.

In 2004, Radio TRINITAS si-a extins aria de emisie, trecand de la emisia locala, pe Municipiul Iasi, la emisie la nivel semi-national. Prin participarea la concursurile organizate de catre Consiliul National al Audiovizualului, radioul Mitropoliei Moldovei si Bucovinei a castigat inca 17 frecvente in orasele: Bacau (96,80MHz), Barlad (93,70MHz), Darabani (95,60MHz), Gheorgheni (Ardeal – 93,00MHz), Gura Humorului (92,80MHz), Harlau (92,20MHz), Moinesti (99,80MHz), Moldova Noua (104,30MHz), Onesti (88,40MHz), Piatra Neamt (102,30MHz), Ploiesti (Muntenia – 95,30MHz), Putna (93,70MHz), Suceava (106,90MHz), Toplita (90,10MHz), Varatec (Maramures – 94,30MHz), Vaslui (106,70MHz), Zalau (93,10MHz). Recenta activare a frecventei de emisie Ploiesti (95,30MHz), prin amplasarea unui emitator de mare putere pe Varful Costila din Muntii Bucegi, a facut ca Radio TRINITAS sa poata fi receptionat in Muntenia pe o suprafata foarte generoasa, in Bucuresti, in judetele Arges, Dambovita, Brasov, Covasna, Prahova, si partial in judetele Ialomita, olt, Valcea, Buzau, Ilfov. Astfel, Radio TRINITAS emite acum pe aproximativ 50% din teritoriul Romaniei, iar punerea in functionare a statiilor Varatec, Gheorgheni, Barlad, Harlau, Zalau si Moldova Noua va extinde aria in care programele sale pot fi receptionate.

Radio TRINITAS marcheaza aniversarea a 7 ani de emisie printr-un Concert festiv, organizat in Catedrala Mitropolitana din Iasi, pe data de 17 aprilie 2005, incepand cu orele 18.00, sub genericul ‘Crucii Tale, ne inchinam, Hristoase’. Vor participa grupurile corale ‘Altarul’ si ‘Sanctus’ ale Catedralei Mitropolitane din Iasi, Corul Anghelos al Manastirii ‘Sfintii Trei Ierarhi’ din Iasi si Corul ‘Theologus’ al Facultatii de Teologie Ortodoxa ‘Dumitru Staniloae’ din Iasi.

La acest ceas aniversar, Radio TRINITAS multumeste tuturor celor care au contribuit la sustinerea activitatii sale in cei 7 ani de emisie.

RADIO TRINITAS

Comentarii Facebook


Știri recente