66 copii din Protoieria Giurgiu, în tabără de creație la Mănăstirea Durău

În perioada 10 iulie – 5 august, cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Ambrozie, peste 180 de copii din parohiile din cuprinsul Episcopiei Giurgiului, implicate în Proiectul „Alege Școala!’, vor participa la taberele de creație de la Mănăstirea Durău din Jud. Neamț și Mănăstirea Miclăușeni din jud. Iași, informează episcopiagiurgiului.ro. La nivelul fiecărei parohii, au fost incluși în proiect 9 copii, dintre care 3 vor merge în tabere organizate în fiecare vară a anilor 2011 – 2013.

Astfel, în perioada 10 – 15 iulie, 66 de copii din parohiile Protoieriei Giurgiu implicate în Proiectul „Alege Școala!’, însoțiți de părintele Pop Vasile, de la Parohia Pietrișu, vor participa la o asemenea tabără de creație organizată la Centrul Cultural – Pastoral ‘Sfântul Daniil Sihastrul’ de la Mănăstirea Durău. Aici, copiii vor fi antrenați în activități de creație (desen, colaj, compuneri și eseuri, pictură, etc.) dar și în dezvoltarea unor abilități practice. Cu ajutorul acestora tinerii își vor dezvolta creativitatea, sensibilitatea estetică dar și motivația de a continua școala. Prin toate aceste activități se urmărește încurajarea, în fiecare copil, a participării active la descoperirea adevărurilor despre lucruri și fenomene care corespund orizontului de cunoaștere specific vârstei.

Comentarii Facebook


Știri recente

Episcopia Canadei: Conferințele Postului Mare, online

Episcopia Ortodoxă Română a Canadei vă invită la seria de întâlniri duhovnicești „Conferințele Postului Mare 2021 – «Prin ușile pocăinței spre bucuria Învierii»”. Întâlnirile vor fi transmise online (via Zoom/Facebook) în primele cinci duminici ale…