650 de tineri din Moldova, în tabără la Nemțișor

Arhiepiscopia Iașilor organizează, în perioada 28-31 iulie 2011, la Nemțișor, aflat în vecinătatea Mănăstirii Neamț și a Schitului Icoana Nouă, Adunarea Tinerilor Creștini Ortodocși din Mitropolia Moldovei și Bucovinei (MMB), informează „Ziarul Lumina”, Ediția de Moldova. Programul zilnic cuprinde sesiuni de discuții pe grupe, activități sportive, conferințe, pelerinaje ș.a. Începând de astăzi până duminică, în fiecare dimineață, pe un podium amenajat în incinta taberei, va fi săvârșită Sfânta Liturghie.

La Nemțișor a debutat aseară Adunarea Tinerilor Creștini Ortodocși din MMB. Dacă prima ediție organizată anul trecut a avut ca temă ‘Tânărul între reușită și eșec’, anul acesta tinerii au propus o temă legată de descoperirea vocației. Aseară a fost arborat steagul taberei și s-a cântat imnul adunării, care este Troparul Ortodoxiei. Cei 650 de tineri, provenind din filialele Asociației Studenților Creștini Ortodocși Români (ASCOR), ale Asociației Tineretul Ortodox Român (ATOR) și din parohiile Arhiepiscopiei Iașilor, participă la programul adunării, care se derulează sub tema ‘Exerciții pentru descoperirea vocației – a fi un bun creștin, a fi un bun profesionist’. În această dimineață, IPS Iosif, Arhiepiscopul Ortodox Român al Europei Occidentale și Mitropolitul Ortodox Român al Europei Occidentale și Meridionale, va săvârși Sfânta Liturghie în tabăra de la Nemțișor.

‘Sunt așteptați 650 de participanți care vor fi coordonați de 30 de moderatori. Moderatorii vor lucra cu tinerii pe grupuri de discuție de-a lungul a șase sesiuni a câte o oră jumătate. În afară de aceste sesiuni, programul va conține un pelerinaj, trei Sfinte Liturghii, un campionat de fotbal și unul de volei, un program artistic, vizionare de film, rugăciunile de seară și de dimineață făcute împreună’, a precizat protos. Nicodim Petre, secretar al Cancelariei eparhiale.

Mâine dimineață, IPS Teofan va oficia Sfânta Liturghie la Nemțișor

Programul zilnic al Adunării Tinerilor din MMB cuprinde sesiuni de discuții pe grupe, activități sportive, conferințe, pelerinaje ș.a. Invitații speciali vor aborda teme de interes pentru tineri, pornind de la genericul adunării din acest an. Mâine dimineață, IPS Părinte Mitropolit Teofan, Arhiepiscopul Iașilor și Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, va oficia Sfânta Liturghie, alături de un sobor de preoți și diaconi, în prezența celor 650 de tineri. ‘Această adunare urmărește dezvoltarea conștiinței apartenenței la Biserica Ortodoxă și a curajului de a fi creștini mărturisitori. Totodată, tabăra dorește ca tinerii să descopere bucuria de a fi creștini ortodocși, încurajându-i pentru a trăi viața cu demnitate. În același timp este o amintire pe care le-o creăm tinerilor pentru a fi întăriți duhovnicește până la anul, când ne vom întâlni din nou’, a explicat protos. Nicodim Petre, care a adăugat că în organizarea Adunării Tinerilor din MMB de la Nemțișor s-au implicat mai multe protopopiate din Arhiepiscopia Iașilor, precum și persoane fizice care au susținut inițiativa.

Comentarii Facebook


Știri recente