600 de ani de atestare documentară la Cașin, județul Bacău

Preasfințitul Ioachim Băcăuanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului, va fi prezent duminică, 8 august, în mijlocul credincioșilor din comuna Cașin (Protopopiatul Onești), cu ocazia serbării a 600 de ani de la prima atestare documentară a localității, informează epr.ro. Înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, Preasfinția Sa va oficia slujba Sfintei Liturghii pe o scenă special amenajată în apropierea bisericii Adormirea Maicii Domnului, cel mai vechi lăcaș de cult din Cașin, după care, în prezența reprezentaților autorităților centrale, județene și locale, va sfinți sediul nou al Primăriei din Cașin.

„Pentru creștinii din Cașin sărbătoarea comunei va fi întregită și de aducerea spre închinarea credincioșilor a veșmântului Sfintei Cuvioase Parascheva de către părintele protopop Constantin Alupei, de la catedrala Pogorârea Sfântului Duh din Onești”, a precizat părintele paroh Marius Cojocaru.

De asemenea, în localitate vor fi primiți oaspeții din Rucăr și Dragoslavele, două comune din nordul județului Argeș, de unde au venit primii locuitori care s-au stabilit în Cașin.

Comentarii Facebook


Știri recente