320 de preoți din județul Prahova s-au întâlnit în conferință

Preoții protoieriilor din județul Prahova, Văleni, Urlați, Câmpina și Ploiești s-au întâlnit ieri, 11 iunie, în Sala Mare a Teatrului „Toma Caragiu” din Ploiești pentru conferința pastoral-misionară semestrială din anul 2009. Conferința a fost precedată de slujba Sfintei Liturghii oficiată de PS Varsanufie Prahoveanul, Episcop-Vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor, la Biserica „Sfânta Vineri” din Ploiești. Ca și în prima zi a conferințelor care au avut loc la Patriarhie și la care au participat preoții din București și județul Ilfov, tema tratată în cadrul acestei conferințe a fost „2009 – Anul comemorativ-omagial al Sfântului Vasile cel Mare, arhiepiscopul Cezareei Capadociei, și al celorlalți Sfinți Capadocieni”.

S-au susținut referate pe tema conferinței, iar prezentarea a fost urmată de o dezbatere pe marginea problematicii expuse. Din prezidiu au făcut parte PS Varsanufie Prahoveanul, părintele vicar Ioan Iordache și cei patru protopopi din județul Prahova.

Au participat 320 de preoți din cele patru protoierii ale județului. Din partea Protopopiatului Ploiești a fost prezentată lucrarea „Aspecte liturgice în opera Sfântului Vasile cel Mare”, susținută de pr. dr. Claudiu Băzăvan. Protoieria Câmpina a fost reprezentată de părintele Marius Dârstaru, cu lucrarea „Sfântul Vasile cel Mare, dascăl al familiei creștine”, iar de la Văleni a conferențiat părintele Bogdan Dumitru, referindu-se la „Opera ascetică a Arhiepiscopului Cezareei Capadociei”. De la Protopopiatul Urlați a vorbit părintele Sergiu Vlad, care a abordat în lucrarea sa latura filantropică a activității Sfântului Vasile cel Mare. În numărul următor vom reveni cu o prezentare pe larg a acestei conferințe.

Sursa: ziarullumina.ro

Comentarii Facebook


Știri recente

Mesajul Patriarhului Daniel la Adunarea festivă „Centenarul Constituției României Întregite” (Text integral)

Patriarhul Daniel a participat luni la Adunarea festivă „Centenarul Constituției României Întregite (1923-2023)”, eveniment organizat de Curtea Constituţională a României, luni, la Palatul Parlamentului. În cuvântul adresat cu această ocazie, Preafericirea Sa a amintit importanța…