32 de copii din Bivolari, în Tabăra „Școlari la Mănăstirea Balș”

În perioada 26-31 iulie, la Mănăstirea Balș din județul Iași are loc o tabără pentru 32 de copii de la școlile din parohia Bivolari, Protopopiatul Iași 1. Participanții desfășoară activități creative și sportive, vizionează filme religioase și participă la Sfânta Liturghie.

Un grup de 32 de elevi participă în această perioadă la cea de-a V-a ediție a Taberei ‘Școlari la Mănăstirea Balș’. Tabăra este organizată la Mănăstirea Balș din județul Iași, în perioada 26-31 iulie, de către parohia Bivolari, la inițiativa părintelui paroh Emil Ojog. În fiecare dimineață și seară, copiii se roagă împreună, iar pe timpul zilei sunt antrenați în competiții sportive, concursuri de desen, religie și istorie. Vineri dimineață, în biserica mănăstirii a fost oficiată Sfânta Liturghie, la care au participat toți copiii. Părintele Emil Ojog a precizat că tabăra este gratuită, cazarea fiind asigurată de Mănăstirea Balș, iar hrana de parohia Bivolari. Activitățile creative sunt coordonate de câțiva tineri seminariști și teologi din Iași. ‘În tabăra de la Mănăstirea Balș câteva enoriașe din parohia Bivolari ne ajută la servitul meselor. Tabăra se derulează cu sprijinul protos. Isidor Bucătariu, starețul Mănăstirii Balș, și al obștii acestei așezări monahale. Ne-am gândit să facem o bucurie acestor copii cuminți, silitori la învățătură și cu dragoste de biserică. Desfășurăm o activitate creativă și de odihnă, însă avem în primul rând un program de rugăciune. Copiii au răspuns cu multă bucurie invitației noastre de a participa la o tabără. De la an la an, numărul lor a crescut. Mănăstirea Balș este amplasată pe un platou foarte frumos, fiind înconjurată de pădure. Pentru noi toți este un mediu prielnic de petrecere a timpului, mai ales că suntem vegheați de frumoasa biserică a acestei așezări monahale’, a spus pr. paroh Emil Ojog. În fiecare seară, participanții vizionează filme ce au caracter religios.

Noutatea acestei ediții a taberei este concursul de pescuit. Câștigătorii competiției vor fi premiați la final cu daruri și diplome. ‘Prin această tabără pregătim viitorii creștini ai Bisericii. Nădăjduim că acești copii își vor aminti ce a făcut pentru ei Mănăstirea Balș și parohia Bivolari. Încercăm să-i creștem frumos pentru a fi buni creștini și cetățeni ai țării noastre, astfel încât să aibă o dispoziție pentru credință, cultură, sport și artă’, a adăugat pr. paroh Emil Ojog după cum ne informează Ziarul Lumina, Ed. Moldova.

Comentarii Facebook


Știri recente