27 de familii au sărbătorit 50 de ani de la căsătorie în Comuna Costești din Arhiepiscopia Râmnicului

În cadrul manifestărilor dedicate împlinirii a 500 de ani de atestare documentară a localității vâlcene Costești, astăzi, 10 octombrie 2012, de la orele 15.00, la biserica „Adormirea Maicii Domnului” din Parohia Costești, 27 de familii au sărbătorit împlinirea a 50 de ani de la căsătorie.

Slujba de mulțumire și binecuvântare a fost oficiată de către Înaltpreasfințitul Părinte Gherasim, Arhiepiscopul Râmnicului, împreună cu un sobor de preoți și diaconi, în prezența a numeroși credincioși, după cum informează arhiram.ro.

După slujbă, Înaltpreasfințitul Părinte Gherasim, Arhiepiscopul Râmnicului, a ținut un cuvânt de învățătură dedicat momentului festiv. Au mai rostit scurte alocuțiuni părintele paroh Marin Ion, Toma Peștereanu, primarul comunei, Aurora Gherghina, subprefect al Județului Vâlcea, Aurel Vlădoiu, deputat, Costi Rădulescu, consilier județean și alți invitați de onoare.

La finalul ceremoniei, cele 27 de perechi au primit din partea Primăriei și a parohiei Costești cadouri, diplome și bani. Cu acest prilej, un grup de elevi ai Școlii cu clasele I-VIII Costești a susținut un microconcert religios sub coordonarea învățătoarei Floricica Minduci, urmat de un dejun festiv.

Imediat după acest eveniment, în centrul localității a avut loc o paradă a portului popular și un spectacol folcloric, în cadrul căruia și-au dat concursul Clubul Copiilor din Horezu și ansamblurile din Bran – Brașov și Bărbătești – Vâlcea.

La manifestare au mai participat Pr. Octavian Țăpârlan, Inspector Patrimoniu în cadrul Arhiepiscopiei Râmnicului, Pr. Mihai Cârțan, Protoiereu de Horezu, alături de alte oficialități de stat, locale și centrale.

Comentarii Facebook


Știri recente