26 de ierarhi vor participa maine la ceremonia de intronizare a noului Mitropolit al Ardealului

In prezenta PF Teoctist, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane, peste 26 de ierarhi vor participa maine la ceremonia de intronizare a noului Mitropolit al Ardealului si Arhiepiscop al Sibiului, IPS Dr. Laurentiu Streza. Pe langa membri ai Sfantului Sinod al Bisericii Ortodoxe Romane la eveniment si-au confirmat prezenta peste 350 de invitati reprezentand autoritatile de stat centrale si locale, diferite institutii de invatamant sau de cultura. Detalii ne-a oferit Consilierul cultural al Arhiepiscopiei Sibiului, parintele profesor Dumitru Abrudan: ’26 de ierarhi din Sf. Sinod al Bisericii Ortodoxe Romane vor fi prezenti maine aici. Cei care nu pot veni sunt cei mai multi din strainatate, ierarhii din Europa si Statele Unite, iar cei care nu pot veni au o motivatie foarte bine intemeiata in sensul ca fie ca aveau sfintiri de biserici programate cu mult inainte de a se cunoaste evenimentul acesta, dar vor veni toti cei din Ardeal, din Moldova si din toate partile tarii. Vor mai veni invitati de la toate Cultele, din partea centrelor universitare din Transilvania si Banat, din partea institutiilor administrative, prefecturi si primarii, in total 350 de invitati au raspuns ca vor veni maine la investirea noului Mitropolit al Ardealului’.

Despre importanta acestui eveniment ne-a vorbit si prodecanul Facultatii de Teologie Ortodoxa ‘Dumitru Staniloae’, din Iasi, pr. conf. univ. dr. Ion Vicovan: ‘Este foarte important pentru ca decesul vrednicului Mitropolit Antonie Plamadeala, acest scaun a fost ocupat prin alegerea de catre Sf. Sinod a succesorului acestuia, in persoana PS Laurentiu Streza, aceasta insemnand continuitate in ceea ce priveste ierarhia ortodoxa a Transilvaniei, dar si pentru faptul ca este un eveniment bisericesc de anvergura, atat pentru Biserica Transilvaniei cat si pentru Biserica Ortodoxa Romana, dupa cum si pentru intreaga Biserica Ortodoxa. Instalarea unui episcop, si mai cu seama a unui mitropolit, este un mare evenimet bisericesc’.

Precizam ca maine, Radio Trinitas va transmite, in direct, Sfanta Liturghie arhiereasca oficiata de catre PF Teoctist, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane, impreuna cu IPS Daniel, Mitropolitul Moldovei si Bucovinei, si cu majoritatea membrilor Sfantului Sinod la Catedrala mitropolitana din Sibiu.

Comentarii Facebook


Știri recente