26 de ani de la reactivarea Mitropoliei Basarabiei aniversați prin rugăciune la Chișinău

Împlinirea a 26 ani de la reactivarea Mitropoliei Basarabiei a fost aniversată prin rugăciune la Chișinău, Episcopul Basarabiei de Sud oficiind, cu acest prilej, Sfânta Liturghie în biserica „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” şi „Sfântul Cuvios Stelian”.

Alături de Preasfințitul Părinte Veniamin au slujit: pr. protoiereu Petru Buburuz, Arhim. Nicodim Petre, Consilierul Sectorului de Misiune, Statistică şi Prognoză Pastorală al Arhiepiscopiei Iaşilor, și pr. Nicolae Dorneanu.

După oficierea Sfintei Liturghii, arhim. Nicodim Petre a rostit o omilie despre perioada dinaintea sărbătorii Nașterii Domnului, o perioadă „pregătitoare pentru întâlnirea cu Hristos”.

La finalul slujbei, ierarhul împreună cu preoții slujitori au oficiat o slujbă de Te Deum în semn de mulțumire pentru binefacerile revărsate asupra credincioșilor Mitropoliei Basarabiei, informează Biroul de Presă al Eparhiei.

În cuvântul său, Preasfințitul Părinte Veniamin a făcut o referire la ajutorul pe care Sf. Nicolae (sărbătorit în data de 19 decembrie potrivit calendarului iulian neîndreptat) l-a oferit Mitropoliei Basarabiei de-a lungul timpului.

„Sf. Nicolae este cel care a lucrat minunat în viața Mitropoliei Basarabiei pentru că acum 26 de ani în urmă, vegheați de acest mare sfânt, membrii Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române au aprobat reactivarea Mitropoliei noastre”, a spus Preasfinţia Sa.

Răspunsurile liturgice au fost oferite de corala Chivotul de la Catedrala Mitropolitană din Iași, prezenți la Chișinău cu această ocazie.

Foto credit: Mitropolia Basarabiei

Comentarii Facebook


Știri recente