240 de copii din Episcopia Giurgiului au participat la tabere de creație

În această vară, cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Ambrozie, 240 de copii din parohiile din cuprinsul Episcopiei Giurgiului, implicate în Proiectul „Alege Școala!’, au participat la taberele de creație de la Mănăstirea Durău din Jud. Neamț și Mănăstirea Miclăușeni (foto) din jud. Iași. Astfel, la nivelul fiecărei parohii, au fost incluși în proiect 9 copii, iar 3 dintre ei au ajuns în aceste tabere, după cum ne informează episcopiagiurgiului.ro.

În cadrul acestora, copiii au fost implicați în activități de creație (desen, colaj, compuneri și eseuri, pictură, ect.) dar și în dezvoltarea unor abilități practice. Aici, tinerii participanți au avut posibilitatea să-și dezvolte creativitatea, sensibilitatea estetică dar și motivația de a continua școala. Totodată, aceste activități au urmărit încurajarea, în fiecare copil, a participării active la descoperirea adevărurilor despre lucruri și fenomene care corespund orizontului de cunoaștere specific vârstei.

Proiectul „Alege Școala!” are ca scop prevenirea și combaterea fenomenului de părăsire timpurie a școlii și prevenirea delincvenței juvenile prin dezvoltarea unor soluții alternative tip „școala de duminică’, necesare asigurării educației de bază și a motivației pentru educație a copiilor din mediul rural și urban, cu vârste cuprinseîntre 5 și 14 an. De asemenea, proiectul își propune formarea specifică de preoți și profesori de religie, implicați în prevenirea fenomenului de părăsire a școlii, în vederea dezvoltării deprinderilor de lucru cu copiii și a aptitudinilor psiho-pedagogice.

Comentarii Facebook


Știri recente