24 ianuarie sărbătorit în Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului

În Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului a fost organizată astăzi o festivitate în cinstea zilei de 24 ianuarie. Momentul aniversar a avut loc în paraclisul Sf. Calinic de la Cernica din incinta Centrului Eparhial. La eveniment a fost prezent și Înaltpreasfințitul Părinte Calinic, Arhiepiscopul Argeșului si Muscelului, după cum informează eparhiaargesului.ro.

Festivitatea se află la a șasea ediție, fiind rezultatul unui parteneriat între Seminarul Teologic Neagoe Voda Basarab și Grupul Școlar Auto din Curtea de Argeș.

În cadrul momentului festiv de astăzi elevii Seminarului Teologic au prezentat un program de cântece patriotice având ca temă Unirea Principatelor săvârșită la data de 24 ianuarie 1859.

A urmat un moment dedicat istoriei și poeziei realizat de elevii celor două instituții de învățământ. În finalul manifestării o parte din dascălii celor două școli din municipiul Curtea de Argeș au evocat prin câteva referate cele mai importante momente din atmosfera evenimentului petrecut în urmă cu 153 de ani.

În orașul Curtea de Argeș au loc frecvent evenimente culturale dedicate celor tineri, organizate cu sprijinul Arhiepiscopiei Argeșului si Muscelului.

Comentarii Facebook


Știri recente