23 octombrie: Aducerea moaștelor Sf. Apostol Pavel la București

În dimineața zilei de 23 octombrie 2008, a sosit la București Înaltpreasfințitul Mitropolit Panteleimon de Veria, Nausa și Kampania (Grecia), care a adus spre venerare la București moaștele Sf. Apostol Pavel, cu prilejul hramului Catedralei patriarhale.

Delegația greacă a fost întâmpinată la Aeroportul internațional „Henry Coandă” de către Înaltpreasfințitul Mitropolit Nifon, Arhiepiscopul Târgoviștei, delegatul Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, însoțit de alți nouă ierarhi membri ai Sf. Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, de clerici și credincioși.

La orele orele 11, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a primit la Catedrala patriarhală pelerinajul „Calea Sfinților”, care a unit la baza Dealului Mitropoliei delegația care a adus de la Aeroport moaștele Sf. Apostol Pavel și procesiunea care a adus de la Biserica „Sf. Spiridon Nou” moaștele Sf. Împărați Constantin și Elena și racla cu moaștele Sf. Cuvios Dimitrie cel Nou, Ocrotitorul Bucureștilor.

După slujba de Te-Deum au fost rostite de către Preafericitul Părinte Patriarh Daniel și de către Înaltpreasfințitul Mitropolit Panteleimon cuvinte de binecuvântare. Apoi, moaștele sfinților au fost depuse sub baldachinul special amenajat pe esplanada Catedralei patriarhale, spre a fi venerate de clerici și credincioși.

Moaștele Sfântului Pavel, Apostolul Neamurilor, vor rămâne la Catedrala din București până marți, 28 octombrie 2008.

Comentarii Facebook


Știri recente