23 de ani de la Revoluția Română din 1989

Zilele acestea, la cimitirele, monumentele și troițele închinate eroilor din decembrie 1989 din întreaga țară se înalță rugăciuni de pomenire a celor care, în urmă cu 23 de ani, și-au dat viața pentru libertatea, credința și demnitatea poporului român.

Un parastas în memoria victimelor căzute atunci a fost oficiat în Cimitirul Eroii Revoluției din Capitală.

Slujba de pomenire a fost oficiată de un sobor de preoți.

„Pentru eroii de la Revoluția din 1989 zilele acestea se oficiază slujbe de pomenire la cimitirul Eroilor Revoluției, Piața Universității, la Televiziunea Română și în Piața Revoluției unde preponderent preoții din cadrul Administrației cimitirelor sunt delegați pentru a sigura serviciul religios la toate aceste puncte. Eroii sunt pomeniți la toate slujbele, dar aceste pomeniri din decembrie sunt speciale, deoarece sunt alte emoții datorită faptului că suntem contemporani evenimentelor petrecute atunci”, a declarat pentru TRINITAS TV Pr. Petre Moise, coordonatorul preoților de cimitire din București.

Manifestarea dedicată eroilor neamului a continuat cu ceremonia depunerii de coroane și jerbe de flori din partea Administrației Prezidențiale și a Guvernului României, a instituțiilor publice din Capitală, Corpului Diplomatic, primăriilor de sectoare, a asociațiilor veteranilor de război, partidelor, precum și din partea altor instituții și asociații din țară. Onorul a fost dat de Regimentul 30 Gardă „Mihai Viteazul”.

Slujbe de pomenire vor mai fi oficiate și pe 22 decembrie în toate orașele mari ale țării. La Catedrala patriarhală parastasul va începe la ora 11.00, după Sfânta Liturghie.

Comentarii Facebook


Știri recente