22 de ani de la trecerea la cele veșnice a monahului Nicolae Steinhardt de la Rohia

22 de ani se împlinesc astăzi, 30 martie, de la trecerea la cele veșnice a monahului Nicolae Steinhardt de la Rohia. În fiecare an, la mănăstirea Rohia, au loc evenimente dedicate marelui monah. Dimineața după Sfânta Liturghie, în memoria părintelui Nicolae Steinhardt a fost oficiată o slujbă de parastas.

Mai multe informații a oferit pentru Radio Renașterea, eclesiarhul mănăstirii, Părintele Macarie Motogna: „În fiecare an în această zi la Mănăstirea Rohia, în cimitirul Mănăstirii la mormântul părintelui Nicolae obștea mănăstirii și cu cei apropiați părintelui săvârșesc un parastas de pomenire așa cum făcut și astăzi imediat după slujba de dimineață. În această perioadă de când părintele a trecut la Domnul s-a înființat și s-a organizat la Mănăstirea Rohia o fundație care îi poartă numele. Prin această fundație mănăstirea Rohia încearcă să îi păstreze memoria, să îi cultive opera, să o răspândească și să adune la un loc toate manuscrisele, toată corespondența și tot ceea ce a fost legat de numele părintelui Nicolae”.

Nicolae Steinhardt s-a născut în data de 29 iulie 1912, în comuna Pantelimon de lângă București. A studiat Dreptul și Literele la Universitatea din București. Nicolae Steinhardt a fost botezat la 15 martie 1960, în închisoarea de la Jilava. A fost tuns în monahism pe 16 august 1980, la mănăstirea Rohia de către episcopul Iustinian Chira și arhiepiscopul Teofil Herineanu. Nicolae Steinhardt a trecut la cele veșnice pe 30 martie 1989.

Comentarii Facebook


Știri recente