22 de ani de la revoluție, la Sibiu

Eroii căzuți în decembrie 1989 au fost pomeniți și la Sibiu. Înaltpreasfințitul Părinte Laurențiu, Mitropolitul Ardealului, a oficiat slujbe de pomenire la monumentele închinate acestora din fața Inspectoratului de Poliție al Județului Sibiu, a Academiei Forțelor Terestre și a Casei de Cultură din municipiu, informează TRINITAS TV.

Cu această ocazie, Înaltpreasfințitul Părinte Laurențiu a spus: „22 decembrie 1989 a fost o zi și a victoriei, dar și a sacrificiului pentru sibieni. Aici au căzut mulți eroi ai revoluției pe care trebuie să îi cinstim. Deci, se cuvine ca astăzi, în glas de rugăciune, să ne rugăm cu toții pentru ei lui Dumnezeu”.

S-au aprins lumânări și au fost depuse coroane de flori din partea autorităților locale, a asociațiilor revoluționare, precum și din partea unor oameni politici. În final, a avut loc defilarea Gărzii de onoare a Jandarmeriei.

Comentarii Facebook


Știri recente

Săptămâna în imagini: 9 – 15 mai 2022

Legătura dintre biserică și sat, ca o împletire între viața laică și cea religioasă, a putut fi văzută atât în evenimentele organizate la Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti” din București în săptămâna precedentă, cât…