2014 – Anul omagial euharistic (al Sfintei Spovedanii și al Sfintei împărtășanii) și Anul comemorativ al Sfinților Martiri Brâncoveni

Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, în ședința sa de lucru din 29 octombrie 2012, a proclamat anul 2014 ca Anul omagial euharistic (al Sfintei Spovedanii și al Sfintei împărtășanii) și Anul comemorativ al Sfinților Martiri Brâncoveni și a hotărât următoarele:

1. A aprobat inițiativele Preafericitului Părinte Patriarh Daniel privind declararea în Patriarhia Română a anului 2014 ca Anul omagial euharistic (al Sfintei Spovedanii și al Sfintei împărtășanii) și ca Anul comemorativ al Sfinților Martiri Brâncoveni.

2. A aprobat programul-cadru național bisericesc în vederea realizării proiectului sub aspect liturgic, cultural și mediatic intitulat 2014 – Anul omagial euharistic (al Sfintei Spovedanii și al Sfintei împărtășanii) și Anul comemorativ al Sfinților Martiri Brâncoveni, în Patriarhia Română.

3. A aprobat ca, în toate instituțiile bisericești centrale și eparhiale, precum și în fiecare instituție de învățământ teologic, să se ia măsurile necesare pentru a ilustra programul-cadru național bisericesc intitulat 2014 – Anul omagial euharistic (al Sfintei Spovedanii și al Sfintei împărtășanii) și Anul comemorativ al Sfinților Martiri Brâncoveni, prin acțiuni și manifestări locale (media, publicistice, conferințe, întruniri, simpozioane și seminarii pastorale, teologice, catehetice, duhovnicești), prin contribuția ierarhilor, a profesorilor de teologie, a preoților și monahilor, precum și a altor specialiști.

4. A aprobat ca, la Conferința pastoral-misionară semestrială din primăvara anului 2014, să se trateze tema 2014 – Anul omagial euharistic (al Sfintei Spovedanii și al Sfintei împărtășanii) în Patriarhia Română, iar la Conferința pastoral-misionară semestrială din toamna anului 2014, să se trateze tema Anul comemorativ al Sfinților Martiri Brâncoveni, cu posibilitatea aprofundării acestora și la conferințele preoțești administrative lunare stabilite de fiecare eparhie, precum și în cadrul cercurilor pastorale.

Comentarii Facebook


Știri recente