2014 – An omagial euharistic în Patriarhia Română

2014 este, în Patriarhia Română, An omagial euharistic (al Sfintei Spovedanii și al Sfintei Împărtășanii). Sectorul Teologic-educațional al Patriarhiei Române va organiza, cu acest prilej, un simpozion internațional.

„Sectorul Teologic-educațional va organiza un Congres internațional euharistic la care vor fi invitați în primul rând ierarhi cu experiență pastoral-misionară și liturgică în același timp, atât din țară cât și din străinătate. De asemenea, tema aceasta va fi dezbătută și din punct de vedere academic astfel că vor fi invitați și profesori de teologie ortodoxă din străinătate cât și profesori de teologie din cadrul Facultăților de Teologie din Patriarhia Română. Tema Congresului euharistic de anul acesta se va intitula Sensurile și semnificațiile Sfintei Taine a Spovedaniei și ale Sfintei Taine a Împărtășaniei în teologia, spiritualitatea și misiunea contemporană„, a explicat pentru TRINITAS TV Pr. Cons. Constantin Pătuleanu de la Sectorul Teologic-educațional din Patriarhia Română.

Sectorul Teologic-educațional al Patriarhiei Române va continua derularea proiectelor mai vechi, aplicate pe tema Anului omagial euharistic.

„Se va relua Proiectul concurs Icoana ortodoxă-lumina credinței. Anul acesta vom avea pictură pe lemn și pictură pe sticlă. De asemenea, vor organiza și un mini proiect intitulat Sfânta Euharistie – lumina vieții creștine în care copiii din Patriarhia Română vor învăța ce înseamnă Sfânta Taină a Euharistiei, ce este Taina Sfintei Spovedanii, cum ne putem spovedi, cum ne putem împărtăși, care este valoarea postului. Tot în anul acesta vom organiza cel de-al șaptelea Congres Hristos Împărtășit Copiilor, precum și al șaselea Congres al Facultăților de Teologie din Patriarhia Română”, a mai adăugat Pr. Cons. Constantin Pătuleanu.

În 2014 se marchează cel de-al VII-lea an omagial în Patriarhia Română.

Comentarii Facebook


Știri recente