2012 – Anul omagial al Sfântului Maslu și al îngrijirii bolnavilor

Anul 2012 a fost declarat de Patriarhia Română „An omagial al Sfântului Maslu și al îngrijirii bolnavilor”. Cancelaria Sfântului Sinod a elaborat în acest sens un program-cadru pentru realizarea unui proiect religios-duhovnicesc, social-filantropic și medical, cultural-editorialistic și mediatic.

„Se deschide o altă perspectivă exact a Sfântului Vasile cel Mare care a construit primele case pentru bătrâni și primele spitale creștine, iar noi ne unim în ziua Anului Nou cu toți bolnavii din spitale și din casele lor pentru că în anul 2012 Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române a hotărât să-i omagiem pe cei suferinzi și pe cei bolnavi”, a precizat pentru TRINITAS TV Înaltpreasfințitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos.

Această inițiativă, examinată și aprobată de Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxă Române, vizează susținerea și promovarea învățăturii de credință ortodoxă despre Taina Sfântului Maslu, aprofundarea pastorală și practică a acestei taine prin cercetarea și îngrijirea bolnavilor, actualitatea temei în viața Bisericii și a societății.

Pentru promovarea în anul 2012 a „Anului omagial al Sfântului Maslu și al îngrijirii bolnavilor”, Centrul de Presă Basilica al Patriarhiei Române va iniția și prezenta prin componentele sale, TRINITAS TV, Radio TRINITAS și Ziarul Lumina programe, emisiuni și materiale publicistice în acord cu această temă, iar Agentia de știri Basilica va avea o secțiune specială unde se pot găsi materialele dedicate Anului omagial 2012.

Comentarii Facebook


Știri recente