200 de tineri au sărbătorit Dragobetele la Centrul Sfântul Ioan Valahul din Giurgiu

Centrul eparhial pentru copii și tineret ‘Sfântul Ioan Valahul’, din incinta sediului administrativ al Episcopiei Giurgiului, a găzduit joi seară un eveniment cultural dedicat zilei de 24 februarie, numită în popor ‘Dragobete’, la care au participat peste 200 de tineri, informează Ziarul Lumina.

‘Prin intermediul Sectorului Învățământ și activități cu tineretul al episcopiei, profesoarele Maria Băiatu și Mihaela Georgescu au pregătit un program deosebit de antrenant și în același timp plin de informație, cultură și bună-cuviință. Cei peste 200 de tineri participanți au fost antrenați atât în deprinderea pașilor de horă și a altor dansuri populare, într-un concurs de cunoștințe generale, cât și în fredonarea și învățarea a câteva cântece tradiționale. Prezentarea unui film documentar de circa 50 de minute, legat de natură și minunile ei, a avut un impact deosebit în rândul tuturor participanților. În cadrul procesului complex și îndelungat de formare a personalității elevului, tradițiile populare au o importanță deosebită datorită conținutului de idei și sentimente pe care le transmit, ele constituind una dintre cărțile de vizită ale națiunii noastre’, a declarat părintele consilier Georgian Tudor, coordonatorul Sectorului Învățământ și activități cu tineretul.

Printre participanți s-au aflat și reprezentanți ai Consiliului Județean al Elevilor. ‘Suntem plăcut impresionați de atmosfera creată și ne-a plăcut faptul că nu am fost invitați să vedem un spectacol, ci să participăm noi înșine’, a mărturisit unul dintre elevi. La final, toți cei care au participat la desfășurarea evenimentului au fost premiați.

Comentarii Facebook


Știri recente