20 Iunie – Ziua Internationala a Migrantilor

Astăzi este ziua internațională a refugiaților. Statistici recente arata ca în lume sunt peste 14 milioane de refugiați sau solicitanți de azil, cei mai mulți provenind din țările Orientului Mijlociu și din cele nord-africane. După 1990, peste 20.000 de persoane au cerut azil si în România, cele mai multe provenind din Irak, India, China și Somalia. Sectorul Social Filantropic al Arhiepiscopiei Bucureștilor în colaborare cu Organizația pentru Refugiați și Migranți organizează săptămânal intalniri cu refugiații din România în cadrul Cercului de Comunicare Multiculturală. Desfășurat cu binecuvantarea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, Cercul are ca scop sprijinirea persoanelor solicitante de azil, prin acordarea de asistenta sociala si religioasa.

În cadrul Cercului de Comunicare Multiculturală, Sectorul Social Filantropic si Organizația pentru Refugiați și Migranți desfășoară mai multe acțiuni social-spirituale prin programul „Împreuna prin ortodoxie”.

Intalnirile Cercului de Comunicare Multiculturala au loc in fiecare saptamana, joi, incepand cu ora 10, la sediul Sectorului Social Filantropic al Arhiepiscopiei Bucureștilor.

Sursa: Televiziunea TRINITAS

Comentarii Facebook


Știri recente