20 de copii din satul bihorean Voivozi au fost în tabără la Izbuc

La Mănăstirea Izbuc din județul Bihor a avut loc, în aceste zile, cu binecuvântarea Preasfințitului Sofronie, Episcopul Oradiei, o tabără gratuită pentru copiii din localitatea bihoreană Voivozi – Șimian, informează „Ziarul Lumina”. Tabăra, aflată sub tutela Asociației Femeilor Ortodoxe Române din Episcopia Oradiei (AFOREO), s-a desfășurat în perioada 22-26 august.

Cei 20 de elevi din clasele V-VIII care au mers în tabără au avut parte atât de activități instructiv-educative, coordonate de către doamnele profesoare Maria Cristea, din Oradea, și Ana Codrean, din Sânnicolau român, membre AFOREO, cât și de activități duhovnicești, sub îndrumarea preotului Daniel Brisc, de la Parohia ortodoxă Voivozi – Șimian. ‘Fiind preot la Șimian, încerc mereu să mă apropii de tineri și să fac activități recreative împreună cu ei. Mulți dintre copii nu au mers niciodată într-o excursie sau într-o tabără și tocmai de aceea am găsit potrivit să organizăm această activitate prin intermediul AFOREO, fiind o experiență inedită pentru ei. Scopul taberei este îmbogățirea spirituală și educativă a copiilor, fiind, totodată, și o modalitate de relaxare înainte de începerea școlii’, a declarat părintele Daniel Brisc.

Copiii participanți sunt elevi cu rezultate bune la învățătură, unii dintre ei având posibilități financiare mai reduse, iar doamnele de la AFOREO și-au dorit să le facă o bucurie copiilor din mediul rural, prin organizarea acestei tabere. ‘Noi credem că tabăra nu trebuie să fie doar o vacanță, ci și o oportunitate de a învăța, a iubi și a crește tinerii în cuvântul lui Dumnezeu. Organizarea unei tabere poate părea un proces plin de provocări, însă, dacă ai planul corect, oameni potriviți și rugăciune, Dumnezeu o poate transforma într-o experiență minunată’, a mai spus Viorica Cherteș, președinta AFOREO. Înainte de plecarea în tabără, membrele asociației organizatoare le-au făcut o surpriză plăcută copiilor, oferindu-le pachete cu rechizite, cărți de povești, jocuri, dulciuri și răcoritoare.

Comentarii Facebook


Știri recente

Pr. Ionuț Tutea: A fi alături de vârstnici nu este doar o obligație, ci un mod de a ne desăvârși existența în comunitate

Părintele Ionuț Tutea, consilier eparhial la Sectorul Social-Filantropic și Misionar al Arhiepiscopiei Bucureștilor, a fost sâmbătă invitatul online al Asociației Femeilor Ortodoxe din Mitropolia celor două Americi (AROLA). Coordonatorul activității filantropice din eparhia Bucureștilor a…