20 de ani de transplant renal în România, sărbătoriți la Cluj-Napoca

Înalt Preasfințitul Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, a participat la festivitatea organizată cu ocazia împlinirii a 20 de ani de la realizarea primului transplant renal în România, alături de Preasfințitul Ciprian Câmpineanul, Episcop-vicar patriarhal, ca delegat din partea Patriarhiei Române, și Preasfințitul Vasile Someșanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Clujului.

La evenimentul care a avut loc la Cluj-Napoca au fost prezente personalități din lumea medicală românească și din străinătate, profesori universitari și rectori ai principalelor instituții de învățământ superior din țară, precum și oficialități naționale, județene și locale.

IPS Andrei a vorbit despre rolul și menirea medicului în salvarea vieților omenești, iar medicul clujean Mihai Lucan a evidențiat însemnătatea celor 20 de ani de transplant renal în România. Au fost decernate premii și distincții prof. univ. dr. Mihai Lucan și tuturor celor care au contribuit la dezvoltarea activității de transplant în centrul universitar din Cluj-Napoca. Primul transplant renal a fost realizat în Cluj-Napoca la 1 octombrie 1992 de prof. univ. dr. Mihai Lucan.

De-a lungul celor 20 de ani au fost efectuate peste 1.500 de transplanturi renale și pancreative și au fost înregistrate multiple premiere naționale și internaționale.

Comentarii Facebook


Știri recente