20 de ani de la reactivarea Episcopiei Maramureșului și Sătmarului

Manifestări speciale au avut loc la Baia Mare, dedicate aniversării celor 20 de ani de la reactivarea Episcopiei Ortodoxe a Maramureșului și Sătmarului, precum și de la întronizarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Justinian. Cu acest prilej, astăzi, 14 noiembrie, la Catedrala Episcopală „Sfânta Treime” din municipiu, Sfânta Liturghie a fost oficiată de către Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Justinian, Episcopul Maramureșului și Sătmarului și Preasfințitul Părinte Iustin Sigheteanul, Arhiereu-vicar al Eparhiei, alături de un sobor de preoți și diaconi, informează TRINITAS TV.

La evenimentele de astăzi, alături de cei peste 3000 de credincioși au fost prezente autoritățile locale din județele Maramureș și Satu Mare, precum și reprezentanți ai conducerii centrale.

„Episcopia de Maramureș a devenit această regiune foarte importantă și atunci și acum. Am vrut ca ziua de 11 noiembrie s-o petrec în mijlocul tinerilor de la Seminarul Teologic din Baia Mare”, a spus Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Justinian.

„Acești ani ne găsesc împliniți, într-o nouă catedrală episcopală care este în proces de construcție, cu 130 de biserici de enorie și de mănăstire care au fost construite în acest timp, unele au fost sfințite, altele sunt în construcție, cu trei școli teologice, 580 de preoți și cu procesul de predare al Religie în școli foarte bine pus la punct, toate catedrele fiind ocupate”, a spus Preasfințitul Părinte Iustin Sigheteanul.

La această aniversare, Episcopia Maramureșului și Sătmarului a lansat o machetă omagială a eparhiei și un album ce cuprinde toate bisericile și mănăstirile construite în cei 20 de ani de vrednică păstorire a Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Justinian.

Comentarii Facebook


Știri recente