20 de ani de existență a seminarului teologic sucevean

Seminarul Teologic Liceal Ortodox din Suceava ‘Sfântul Ierarh Dosoftei’ și-a cinstit marți, 13 decembrie, ocrotitorul spiritual, după cum informează „Ziarul Lumina”. Serbarea hramului de anul acesta a coincis cu împlinirea a 20 de ani de existență a seminarului sucevean. IPS Pimen, Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, a fost prezent în mijlocul profesorilor și elevilor, săvârșind Sfânta Liturghie în paraclisul Mănăstirii ‘Sfântul Ioan cel Nou de la Suceava’. În același context a avut loc și o sesiune de comunicări științifice.

‘După Sfânta Liturghie, profesorii și elevii Seminarului Teologic Ortodox din Suceava au organizat o sesiune de comunicări în cadrul căreia au aprofundat personalitatea, viața, activitatea și opera Sfântului Mitropolit Dosoftei. Tot în acest cadru s-a făcut și premierea concursului de eseuri religioase, organizat de școala noastră cu puțin timp în urmă, care a avut tema ‘Psaltirea în viața mea’, dat fiind faptul că opera prin excelență a Sfântului Dosoftei este ‘Psaltirea în versuri”, a declarat pentru Radio TRINITAS diac. Bogdan Hrișcă, coordonatorul Seminarului Teologic Ortodox din Suceava.

Comentarii Facebook


Știri recente

Biserica Icoanei a fost sfințită | FOTO

Biserica Icoanei a fost resfințită duminică, 22 mai 2022, după ample lucrări de restaurare. Slujba de târnosire și Sfânta Liturghie au fost oficiate de Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul, Episcop vicar patriarhal. La finalul slujbei, Preafericitul…