20 de ani de apariție neîntreruptă, la Galați, a Periodicului „Călăuză Ortodoxă”

În Sala „Episcop Melchisedec Ștefănescu” din incinta Centrului Eparhial din Galați va avea loc mâine, 27 noiembrie, un simpozion aniversar dedicat împlinirii a 20 de ani de apariție neîntreruptă a periodicului eparhial „Călăuză ortodoxă” al Arhiepiscopiei Dunării de Jos, informează TRINITAS TV.

La manifestarea prezidată de ierarhul locului, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Casian, vor participa reporterii, redactorii și colaboratorii care au lucrat în redacția publicației de-a lungul timpului.

„Va fi un eveniment cultural care se înscrie pe linia a ceea ce înseamnă necesitatea, utilitatea și rolul misionar al presei bisericești astăzi, eveniment care va fi onorat de personalități locale și centrale din mass-media bisericească și laică, cât și oameni de cultură”, a spus Pr. Lucian Petroaia, Consilier eparhial-Arhiepiscopia Dunării de Jos.

Vor participa la eveniment și membrii câtorva redacții ale revistelor școlare din orașele Galați și Brăila.

Periodicul eparhial „Călăuză ortodoxă” a fost inițiat de un grup de preoți gălățeni la 1 martie 1990. Acesta continuă tradiția revistelor bisericești apărute în Arhiepiscopia Dunării de Jos de-a lungul timpului. Astăzi, revista, care a ajuns la numărul 263, apare în format A4 full color, într-un tiraj total de 6.000 exemplare.

Comentarii Facebook


Știri recente