2% pentru Catedrala Mântuirii Neamului

Dacă doriți ca, prin direcționarea a 2% din impozitul pe care dumneavoastră l-ați plătit statului pentru salariile din anul 2011, să sprijiniți activitatea de construire a Catedralei Mântuirii Neamului, completați și transmiteți, până la 25 mai, doar unul din cele două documente de mai jos, în funcție de situația în care vă încadrați: Dacă aveți doar venituri din salarii folosiți Formularul 230 și completați, citind cu atenție instrucțiunile de la final. Anul la care se face referire în declarație este 2011, deoarece ne referim la impozitul pe venit din 2011, conform fișei fiscale. Nu vă faceți probleme dacă nu cunoașteti suma corespunzătoare a 2% din impozit. Va fi calculată de către organele fiscale. Puteți lăsa căsuța necompletată.

Dacă aveți venituri din alte surse (cedarea folosinței bunurilor, drepturi de autor etc.), folosiți Formularul 200 și completați-l, citind cu atenție instrucțiunile de la final. Anul la care se face referire în declarație este 2011, deoarece ne referim la impozitul pe venit din 2011, conform fișei fiscale. Nu vă faceți probleme dacă nu cunoașteți suma corespunzătoare a 2% din impozit. Va fi calculată de către organele fiscale. Puteți lăsa căsuța necompletată. Cei care obțin pe lângă salarii și alte venituri vor completa formularul 200, la toate capitolele aferente tipului de venit obținut, inclusiv capitolul III, destinația sumei reprezentând 2% din impozitul pe venitul anual datorat.

Ambele formulare pot fi descărcate direct de pe site-ul Agenției Naționale de Administrare Fiscală: http://www.anaf.ro. Formularele se completează de mână, în două exemplare, din care unul rămâne la contribuabil. Depuneți formularul direct sau trimiteți-l prin poștă cu scrisoare recomandată (confirmare de primire) la Administrația Finanțelor Publice a localității de domiciliu.

Datele de completare a declarațiilor

Denumire entitate: Patriarhia Română

Cod de identificare fiscală: RO4430779

Cont bancar (IBAN): RO53 RNCB 0075 0048 9503 0109

În conformitate cu OG nr. 92/2003, art. 11, alin. (4), beneficiarii sumelor obținute prin completarea formularelor 230 sau 200 nu pot obține informații cu caracter fiscal din care să reiasă ‘identitatea vreunei persoane fizice sau juridice’. În cazul în care doresc, donatorii pot să comunice direct către noi faptul că au depus formularele respective. Banii pe care dumneavoastră îi direcționați vor fi folosiți exclusiv pentru finanțarea lucrărilor și achiziția echipamentelor necesare construcției Catedralei Mântuirii Neamului. Pentru mai multe detalii legate de stadiul construcției și modul în care fondurile au fost folosite puteți accesa adresa de internetwww.catedralaneamului.ro.

Comentarii Facebook


Știri recente