2 noi arhimandriti in Arhiepiscopia Iasilor

Tot in sedinta de ieri, membrii Sfantului Sinod al Bisericii Ortodoxe Romane au aprobat ridicarea la treapta de Arhimandrit a Protosinghelilor Paisie Teodorescu – Secretar Eparhial al Arhiepiscopiei Iasilor si Pavel Toderita- Exarhul manastirilor din zona Neamtului din cadrul Arhiepiscopiei Iasilor.

Despre acesti doi noi arhimandriti ne-a vorbit Parintele Arhimandrit Timotei Aioanei – Exarh cultural al Arhiepiscopiei Iasilor: ‘Parintele Paisie Teodorescu s-a nascut la data de 12 aprilie 1972, primind din botez numele de Sebastian. A urmat Facultatea de Teologie Ortodoxa ‘Dumitru Staniloae’ din Iasi, sustinand lucrarea de licenta cu tema ‘Sfanta Liturghie explicata de Nicolae Cabasila – aspecte liturgice si duhovnicesti’ sub indrumarea Pr.Prof.Dr. Viorel Sava de la Catedra de Liturgica din cadrul Facultatii de Teologie Ortodoxa din Iasi. Dupa terminarea Facultatii de Teologie, si-a indreptat pasii spre vestita Lavra de la Neamt unde a fost calugarit la data de 5 decembrie 1998, primind numele de Paisie.

Parintele Pavel Todirita s-a nascut la data de 4 august 1972. A intrat de tanar in obstea Manastirii Bistrita in anul 1992. In anul 1993 a fost calugarit, dupa care a fost numit egumen al Schitului Dumbravele din comuna Bodesti – jud. Neamt. Inca de la numirea ca egumen al acestui schit a avut indatorirea de a reconstrui biserica si chiliile arse.’

Cuprins stiri

Comentarii Facebook


Știri recente