1950 de ani de la martiriul Sfântului Apostol Andrei

Anul acesta se împlinesc 1950 de ani de la martiriul Sfântul Apostol Andrei cel Întâi chemat, ocrotitorul României. Frate al Sfântului Apostol Petru, Andrei a fost primul dintre ucenicii Mântuitorului Iisus Hristos, care L-a însoțit pretutindeni și a fost martor al minunilor Sale. După Înălțarea Domnului la Cer, Sfântul Apostol Andrei a propovăduit Evanghelia în special în ținuturile din jurul Mării Negre.

„Apostolul care a trecut prin aceste zone urcând de la scaunul patriarhal de la Constantinopol până sus pe Crimeea a creștinat o întreagă zonă în care au fost locuitori care într-un fel sau altul se leagă de istoria poporului nostru de astăzi. Noi suntem urmași ai tracilor, urmași ai romanității care a luptat atâtea secole aici pentru apărarea identității sale, iar Sfântul Apostol Andrei vine și aduce acest har al creștinismului și în această zonă”, a spus Lect. Dr. George Enache de la Facultatea de Istorie din Galați, după cum ne informează TRINITAS TV.

Sfântul Apostol Andrei a primit moarte martirică pentru Hristos, la Patras, lângă Corint.

„Ziua sa de prăznuire trebuie să fie un moment de mare bucurie pentru toți românii din țară și de pretutindeni, iar amintirea aducerii sfintelor sale moaște pe teritoriul nostru, un fel de întoarcere cu locurile pe care le-a creștinat și un fel de întâlnire cu stră-strănepoții celor de atunci este o amintire care trebuie permanent avută în vedere și un moment de care trebuie să ne bucurăm”, a mai precizat Lect. Dr. George Enache.

Mărturiile trecerii Sfântului Andrei se găsesc în țara noastră în județul Constanța, acolo unde se află peștera în care, după tradiție, a locuit o perioadă Sfântul Apostol.

Comentarii Facebook


Știri recente