18.000 de copii vor „Alege școala!”

Echipa de management, formatorii și coordonatorii zonali din cadrul proiectului ‘Alege școala!’, derulat de Fundația World Vision România în parteneriat cu Patriarhia Română, s-au întrunit în perioada 22-23 noiembrie la Palatul Patriarhiei, informează „Ziarul Lumina”.

Întâlnirea de lucru din cadrul proiectului ‘Alege școala!’ s-a desfășurat în Sala Consilium a Palatului Patriarhiei și a marcat sfârșitul celor 40 de sesiuni de informare, desfășurate timp de două luni în eparhiile implicate în proiect. Întâlnirea a avut ca scop identificarea și soluționarea problemelor de ordin organizatoric și financiar, raportate la necesitățile grupului-țintă format din 2.000 de preoți și aproximativ 18.000 de copii, beneficiari ai proiectului. ‘În urma sesiunilor de informare care au avut loc la nivelul tuturor eparhiilor participante la proiect, s-a constatat faptul că preoții sunt foarte interesați și deschiși către proiect, au înțeles achizițiile proiectului și valoarea lui și vor continua să desfășoare activitățile următoare. Una dintre problemele semnalate în cadrul întâlnirii s-a referit la faptul că este necesară o susținere mai generoasă pentru copiii care vor participa în taberele de vară și la celelalte activități din cadrul parohiilor’, a declarat părintele inspector Constantin Naclad, managerul proiectului ‘Alege școala!’.

6.000 de copii vor merge în tabere de vară

Prin proiectul ‘Alege școala!’, 6.000 de copii vor merge în tabere de vară. În același timp, va fi inițiată la nivelul fiecărei parohii activitatea catehetică după o serie de criterii specifice, urmând ca aceasta să fie continuată de parohii, din resurse proprii sau din alte resurse. ‘Următorii pași în cadrul proiectului vor consta în organizarea sesiunilor de formare, pe parcursul a doi ani și jumătate, identificarea copiilor pentru participarea la tabăra de vară și începerea propriu-zisă a catehezei în parohii, deoarece acest proiect propune organizarea unui grup de cateheză de minimum nouă copii, la nivelul fiecărei parohii din cele 2.000. În cadrul acestui grup de cateheză se vor preda cursurile proiectului ‘Hristos împărtășit copiilor’, care va fi îmbunătățit cu câteva elemente distinctive, specifice abordării copiilor, care se află sub riscul abandonului școlar’, a mai spus părintele inspector Constantin Naclad.

În cadrul întâlnirii, formatorii și coordonatorii au prezentat modul în care au decurs sesiunile de informare, s-au abordat aspecte legate de întocmirea formularelor, promovare și publicitate și au fost făcute sugestii pentru îmbunătățirea proiectului. A doua parte a întâlnirii a fost rezervată lucrului pe grupe. Întâlnirea continuă și astăzi cu finalizarea aspectelor legate de curriculum și a strategiei de lucru.

Comentarii Facebook


Știri recente