17 noiembrie – 83 de ani de la nașterea Mitropolitului Antonie Plămădeală

Ieri, 17 noiembrie, s-au împlinit 83 de ani de la nașterea vrednicului de pomenire Mitropolit Antonie Plămădeală. Născut la 17 noiembrie 1926, la Stolnicești, în Basarabia, fostul Mitropolit al Ardealului a urmat cursurile Facultății de Teologie din București și Institutul Teologic Universitar din Cluj, informează TRINITAS TV. Între anii 1949 și 1956, Antonie Plămădeală a fost deținut politic. În anul 1971 își obține doctoratul în teologie la Oxford, iar în 1979 este ales Episcop al Buzăului.

Din ianuarie 1982, vrednicul de pomenire Antonie Plămădeală a ocupat scaunul de Arhiepiscop al Sibiului și Mitropolit al Ardealului, desfășurând în această perioadă numeroase activități culturale, publicistice și didactice.

Mitropolitul Antonie Plămădeală a trecut la cele veșnice la data de 29 august 2005, fiind înmormântat în incinta Mănăstirii Brâncoveanu de la Sâmbăta de Sus, județul Brașov.

Comentarii Facebook


Știri recente

Mesajul Patriarhului la Gala „Valori și tradiții românești – UNESCO 65”: Bucuria comuniunii între generaţii | VIDEO

Mesajul Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, la Gala „Valori și tradiții românești – UNESCO 65”, Bucureşti, Palatul Parlamentului, 7 decembrie 2021. Bucuria comuniunii între generaţii  Participarea Bisericii Ortodoxe Române la evenimente din agenda…