15 ani de la aducerea moaștelor Sfântului Apostol Andrei la Galați

Zilele acestea, Arhiepiscopia Dunării de Jos aniversează 15 ani de la aducerea moaștelor Sfântului Apostol Andrei la Galați, informează TRINITAS TV. Cinstitele odoare au fost aduse în țara noastră în anul 1996, la sărbătoarea Sfintei Cuvioase Parascheva de la Iași, la inițiativa Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, pe atunci Mitropolit al Moldovei și Bucovinei.

Pentru a marca acest moment, duminică seara, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Casian a oficiat Vecernia cu Litie la Catedrala arhiepiscopală din Galați. La final a urmat o scurtă procesiune în jurul lăcașului de cult, cu moaștele Sfântului Apostol Andrei, ale Sfântului Ioan Casian și ale Sfântului Nectarie Taumaturgul.

Astăzi, sărbătoarea a continuat cu oficierea Sfintei Liturghii de către ierarhul Dunării de Jos.

Cu această ocazie, Înaltpreasfințitul Părinte Casian a spus: „Ne rugăm astăzi, în această zi de sărbătoare în toată Arhiepiscopia Dunării de Jos, trecerea sfintelor moaște ale Sfântului Andrei la Galați și pentru că deodată cu Sfântul Andrei, în timp, tot în data de 17, ne-au binecuvântat sfinții lui Dumnezeu pe cărarea sfinților, Sfântul Cuvios Ioan Casian și Sfântul Nectarie Taumaturgul și mai presus de toate Cinstitul Brâul al Preasfintei Născătoare de Dumnezeu”.

Programul manifestărilor dedicate împlinirii a 15 ani de la aducerea moaștelor Sfântului Apostol Andrei a continuat cu vizionarea unui film documentar și prezentarea unei lucrări științifice la Seminarul Teologic din Galați.

Comentarii Facebook


Știri recente