14 ani de la aducerea moaștelor Sfântului Andrei la Galați

Arhiepiscopia Dunării de Jos aniversează mâine, 17 octombrie, 14 ani de la aducerea moaștelor Sfântului Apostol Andrei la Galați, din Patras, Grecia. Cinstitele odoare au fost aduse în țara noastră în anul 1996, la sărbătoarea Sfintei Cuvioase Parascheva de la Iași, la inițiativa Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, pe atunci Mitropolit al Moldovei și Bucovinei.

Sărbătoarea a început încă din această seară cu slujba Privegherii oficiată în Catedrala arhiepiscopală din Galați. Totodată, pentru a marca evenimentul, în lăcașul de cult au fost aduse, zilele acestea, spre închinarea credincioșilor, Sfintele moaște aflate în patrimoniul Eparhiei.

Mâine, Sfânta Liturghie va fi oficiată de Înaltpreasfințitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, împreună cu un sobor de preoți și diaconi, informează TRINITAS TV.

Sfântul Apostol Andrei este ocrotitorul Catedralei arhiepiscopale și al municipiului Galați din anul 1992, iar prin hotărârea Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, din 14 noiembrie 2001, acesta este și ocrotitorul României. Un fragment din moaștele sale se află spre închinare în racla din Catedrala Arhiepiscopiei Dunării de Jos.

Comentarii Facebook


Știri recente