13 Martie – Ziua Europeană a Pacienților

Ziua Europeană a Pacienților a fost marcată încă de astăzi în Capitală. Alianța Pacienților Cronici din România a organizat o masă rotundă la care au participat și reprezentanți ai Sectorului social-filantropic al Arhiepiscopiei Bucureștilor. Alocuțiunile și discuțiile au avut ca temă „Drepturile și obligațiile pacienților în contextul unui sistem de sănătate centrat pe pacient”.

„Scopul întâlnirii de astăzi este de a dezbate problemele cu care se confruntă pacienții în general și în special cei cu boli cronice și anume, absența medicamentelor necesare pentru tratament, listele lungi de așteptare la care sunt supuși aceștia și nevoia de a face ceva pentru a rezolva aceste probleme în mod egal pentru toate categoriile atât pentru copii, pentru adulți, cât și pentru cei în vârstă”, a declarat pentru TRINITAS TV Adriana Căruntu, coordonator al Centrului de Îngrijiri Paliative ,,Sfântul Nectarie”.

Întâlnirea a reunit reprezentanți ai autorităților statului și ai mai multor asociații de pacienți din țară

Problemele pacienților din România vor fi dezbătute și mâine în cadrul altor evenimente prilejuite de marcarea în fiecare an la 13 martie a zilei europene a pacientului.

Comentarii Facebook


Știri recente