13 ani de emisie Radio TRINITAS marcați la Catedrala Patriarhală

Biserica Ortodoxă Română s-a aflat astăzi, 17 aprilie, în Duminica Floriilor. Tot astăzi, Radio TRINITAS, primul post de radio ortodox din România împlinește 13 ani de la prima emisie de la Iași. La finalul Sfintei Liturghii de la Catedrala Patriarhală Patriarhul României a anunțat faptul că Radio TRINITAS este la ceas aniversar și a vorbit credincioșilor prezenți despre lucrarea misionară a acestuia.

„Anunțăm, cu recunoștință față de Dumnezeu și față de oamenii care ne-au ajutat, că astăzi, 17 aprilie 2011, se împlinesc 13 ani de când a emis pentru prima dată primul post de Radio din România, Radio TRINITAS, la Iași, în Sfânta și Marea Vineri. De atunci prima slujbă transmisă la Radio TRINITAS a fost Prohodul Domnului. Atunci am avut o singură frecvență în Iași, 92, 7. Astăzi, cu ajutorul lui Dumnezeu, avem 35 de frecvențe terestre care acoperă 85 % din teritoriul României. Radio TRINITAS poate fi ascultat și pe internet și prin emisia din satelit. Deci, a fost o lucrare necesară și folositoare Bisericii. Și pentru că la Patriarhie când am venit aici în 2007 în septembrie nu am găsit un radio al Patriarhiei, am transferat Radio TRINITAS de la Iași la București. Și, de asemenea, pentru că patriarhia nu avea un cotidian am adus de la Iași la București „Ziarul Lumina”. Și pentru că nu avea nici post de televiziune am înființat postul de televiziune TRINITAS. Și astfel împreună fac parte din Centrul de Presă BASILICA. Basilica înseamnă în limba latină Biserică. Noi dorim ca să mergem ca Biserică spre casele oamenilor pentru ca oamenii din casele lor să vină spre Biserică. Prin Radio, prin Televiziunea și prin Cotidianul de fiecare zi al Bisericii Biserica merge în casele oamenilor, astfel încât fiecare casă să țină legătura cu Biserica și să fie ea însăși o casă cu preamărirea lui Dumnezeu, o casă în care se manifestă credința ortodoxă, virtuțile creștine și astfel, fiecare casă vine o Biserică de acasă în legătură cu Biserica care noi ne împărtășim cu Trupul și Sângele Domnului”, a spus Preafericirea Sa, după cum ne informează Radio TRINITAS.

„Radioul TRINITAS până a ajuns la 35 de frecvențe terestre a cunoscut o perioadă de mari eforturi, de multă osteneală și multă cheltuială. Și acum postul de Radio se menține cu multă osteneală și cu multă cheltuială. Ne aducem aminte că atunci când am obținut câte o frecvență nouă aveam câte o bucurie nouă, dar și câte un efort în plus și o cheltuială în plus. Astăzi, când postul de Radio TRINITAS împlinește 13 ani de la prima emisie a sa aducem mulțumire lui Dumnezeu pentru ajutorul dat, aducem laudă Preasfintei Treimi pentru că Sfânta Treime este ocrotitoarea postului de Radio TRINITAS. În limba latină ‘Trinitas’ înseamnă Sfânta Treime. Aducem mulțumire și tuturor celor care ne-au ajutat să organizăm primul post de radio ortodox din România, celor care ne-au ajutat material și celor care ne-au ajutat spiritual și profesional”, a mai arătat Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române.

Comentarii Facebook


Știri recente