120 de preoți din Arhiepiscopia Romanului și Bacăului, în conferință la Slănic Moldova

La Slănic Moldova a debutat duminică, 25 septembrie, întrunirea celei de-a patra serii de preoți din Arhiepiscopia Romanului și Bacăului. Conferința pastoral-misionară se derulează sub titlul generic „Familia preotului, model pentru familia creștină”, informează „Ziarul Lumina”, Ediția de Moldova.

Întrunirea a adunat, cu binecuvântarea Preasfințitului Ioachim Băcăuanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului, 120 de preoți din protopopiatele Eparhiei Romanului și Bacăului. Ieri-dimineață, Sfânta Liturghie a fost oficiată la Biserica ‘Sfântul Ilie Tesviteanul’ din Slănic Moldova. Răspunsurile la strană au fost date de Corala ‘Ierotheos’ a preoților Protopopiatului Onești. După cum ne-a relatat pr. Constantin Alupei, protopop al Protopopiatului Onești, la slujbă au participat preoți, însoțiți de preotese. La Casa de Cultură din Slănic Moldova a fost susținută tema acestei întruniri dedicată Anului omagial al Tainei Sfântului Botez și al Sfintei Cununii de către pr. prof. univ. dr. Viorel Sava, decanul Facultății de Teologie Ortodoxă ‘Dumitru Stăniloae’ din Iași, în prezența Preasfințitului Ioachim Băcăuanul. Mai întâi, au fost adresate scurte alocuțiuni de bun venit din partea autorităților locale și județene.

„S-au abordat problemele liturgice legate de Taina Sfintei Cununii și a Sfântului Botez. Expunerea, deosebit de bogată și competentă, a cuprins temeiuri și argumente din Sfinții Părinți și din Sfânta Scriptură, referitoare la Taina Sfintei Cununii și a Sfântului Botez. La finalul conferinței, PS Ioachim Băcăuanul a adus mulțumirile cuvenite pr. prof. univ. dr. Viorel Sava. Aseară, de la ora 17:00, discuțiile începute în prima parte a zilei au continuat. La masa festivă, Corala ‘Ierotheos’ și un cor al preoteselor din Protopopiatul Onești au susținut un concert de cântări religioase. Am avut parte de o atmosferă plăcută, duhovnicească, în care s-au implicat atât preoții, cât și preotesele’, a relatat pr. protopop Constantin Alupei.

Comentarii Facebook


Știri recente