12 ierarhi, 50 de preoti si aproape 4000 de credinciosi au fost prezenti astazi la Catedrala episcopala din Galati pentru a-l sarbatori pe Sf. Andrei

Dupa citirea pericopei evanghelice din cadrul Sfintei Litughii arhieresti, PS Casian, Episcopul Dunarii de Jos, a rostit un cuvant de invatatura dupa care a amintit principalele manifestari organizate la Galati cu prilejul sarbatorii Sf. Ap. Andrei. Detalii despre atmosfera de astazi de la Galati ne-a oferit corespondentul Radio Trinitas la Galati, Daniel Giosan: ‘Slujba a fost onorata si binecuvantata de prezenta a nu mai putin de 12 episcopi si aproape 50 de preoti. Sarbatoarea Sf. Ap. Andrei este o sarbatoare pancrestina, a apreciat PS Sa Casian Craciun, pentru ca Sf. Andrei, ocrotitorul Patriarhiei Ecumenice si al Bisericii Ucrainei si al Romaniei este fratele Sf. Ap. Petru, care este ocrotitorul Romei. In acest fel, avem inca un motiv in plus pentru a realiza o Europa crestina, o Europa unita in care sa predomine nu violenta, ci dimpotriva intelegerea si dragostea, asa cum a existat aceasta intelegere si aceasta dragoste acum aproape 2000 de ani, intre cel doi frati apostoli ai Mantuitorului Hristos. Totodata, avand in vedere ca ieri a avut loc sfintirea a 16 din cele 26 de case construite de Episcopia Dunarii de Jos, din fondurile Patriarhiei Romane, in localitatile afectate de inundatii putem spune, apreciaza PS Casian Craciun, ca sarbatoarea de astazi este si o sarbatoare a filantropiei. Pana la orele serii, galatenii care doresc sa se inchine la moastele sfintilor sunt asteptati in fata Catedralei pentru a venera relicvele sfintilor care odihnesc acolo’.

Dupa citirea pericopei evanghelice din cadrul Sfintei Liturghii arhieresti PS Casian, Episcopul Dunarii de Jos, a rostit un cuvant de invatatura dupa care a amintit principalele manifestari organizate la Galati cu prilejul sarbatorii Sf. Ap. Andrei. Detalii ne-a oferit corespondentul Radio Trinitas la Galati, Daniel Giosan: ‘Sarbatoarea de astazi a Sf. Ap. Andrei consta in doua evenimente majore: Sf. Liturghie din Catedrala episcopala, din toate bisericile orasului, si concertul Seminariilor Teologice desfasurat incepand cu orele 16.00, la Teatrul Muzical ‘Nae Leonard’. In cadrul Sf. Liturghii, care a putut fi ascultata atat din interiorul cat si din exteriorul Catedralei de aproape 4000 de galateni, PS Episcop Casian Craciun a apreciat faptul ca au fost prezenti la Galati, in acest an, 12 episcopi. Totodata, PS Sa apreciaza ca sarbatoarea Sf. Andrei este una pancrestina, tinand cont de faptul ca Sf. Ap. Andrei este fratele Sf. Ap. Petru, cel care este protectorul Romei. Totodata, Sf. Ap. Andrei protejeaza si binecuvinteaza Patriarhia Ecumenica, Biserica Ucrainei, dar si Biserica Ortodoxa Romana. O alta semnificatie deosebita a sarbatorii de astazi consta in latura filantropica a Bisericii. Ieri, PS Casian Craciun, impreuna cu mai multi ierarhi prezenti la sarbatoarea Galatiului, au sfintit primele 16 din cele 26 de case construite de catre Episcopia Dunarii de Jos din fondurile Patriarhiei Romane. Totodata, la sfarsitul slujbei Sf. Liturghii, PS Casian Craciun a oferit cate un cadou tutoror ierarhilor prezenti la aceasta sarbatorire. Incepand cu orele 16.00, sapte coruri ale Seminariilor Teologice din tara si-au dat concursul intr-un superb spectacol de colinde, cantece bisericesti, dar si laice in sala mare a Teatrului muzical Nae Leonard’.

Comentarii Facebook


Știri recente