12 ani de la vizita Papei Ioan Paul al II-lea în România

În data de 7 mai 2011 se împlinesc 12 ani de la vizita istorică a Papei Ioan Paul al II – lea la București.

Primirea entuziastă care i s-a făcut la aeroport a fost primul din suita de momente solemne și pline de bucurie din zilele de 7, 8 și 9 mai 1999. A fost așteptat ca un prieten al românilor și a confirmat bucuria Sa de a veni aici cu eleganță, susținându-și aproape toate discursurile în limba română.

Primirea la aeroport a fost urmată de deplasarea către Catedrala patriarhală. Mii de oameni au fost pe traseu și pe esplanada catedralei. După cum ne informează TRINITAS TV, în Catedrală a fost oficiată o slujbă de Te Deum. Imaginea celor doi venerabili ierarhi îmbrăcați în alb, stând alături în tronurile arhierești, este una, deja, antologică.

Ziua de duminică, 9 mai 1999, a fost una strălucitoare. Ea a început cu Sfânta Liturghie ortodoxă oficiată în prezența Suveranului Pontif de Patriarhul Teoctist, înconjurat de un impresionant sobor. Locul ales a fost Piața Unirii, spațiul care atunci era considerat locul de amplasare al noii Catedrale patriarhale: Catedrala Mântuirii Neamului.

Ultimul episod al vizitei papale la București a fost Sfânta Liturghie catolică, oficiată în Parcul Izvor. Mulțimea prezentă la slujbă și-a arătat admirația pentru înaltul oaspete, dar a confirmat și dorința puternică de frățietate și unitate.

Plecarea Papei Ioan Paul al II-lea din România a fost un nou moment în care a devenit evidentă familiaritatea sa cu românii. Acum, în anul 2011, când cei doi protagoniști ai zilelor de 7, 8 și 9 mai 1999 s-au mutat în ceruri, cuvintele lor ne urmăresc și devin un testament care subliniază, de fapt, o vocație comună.

Comentarii Facebook


Știri recente