12 ani de arhipăstorire la Târgoviște pentru IPS Mitropolit Nifon

Înalt Preasfințitul Mitropolit Nifon, Arhiepiscopul Târgoviștei și Exarh patriarhal, a aniversat a doua zi de Crăciun 12 ani de arhipăstorire pe tronul arhieresc al vechii cetăți de scaun a Țării Românești, Târgoviște. Evenimentul aniversării a adunat numeroși credincioși care au participat la Sfânta Liturghie săvârșită de Înalt Preasfințitul Mitropolit Nifon, în Catedrala arhiepiscopală din Târgoviște, înconjurat de un sobor de slujitori, din care au făcut parte consilieri de la Centrul eparhial, protoierei și preoți profesori de la școlile de teologie din eparhie. De asemenea, a fost săvârșită și slujba de Te Deum.

În Aula ‘Sfântul Voievod Neagoe Basarab’ din Reședința arhiepiscopală au avut loc o recepție aniversară și un scurt concert de colinde interpretat de corala Catedralei arhiepiscopale și corala preoților din Târgoviște.

Înalt Preasfințitul Mitropolit Nifon a ținut un cuvânt de învățătură despre mesajul central al sărbătorii Nașterii Domnului, ca timp al maximei apropieri a lui Dumnezeu de oameni, de rolul Sfintei Fecioare Maria în istoria mântuirii noastre, dar și de faptul că slujirea Mântuitorului Hristos trebuie să constituie o prioritate majoră a vieții și activității pastorale și misionare, care să se manifeste mai intens, prin răspunsul adecvat la provocările specifice vremii noastre, pline de frământări și crize materiale și spirituale, informează Biroul de presă al Arhiepiscopiei Târgoviște, citat de „Ziarul Lumina”.

La finalul manifestării, Înalt Preasfinția Sa a acordat ‘Crucea mitropolitană’ și distincția de iconom stavrofor părintelui Mihai Stan, directorul Seminarului Teologic ‘Sfântul Ioan Gură de Aur’ din Târgoviște, pentru merite deosebite în promovarea misiunii Bisericii prin intermediul educației și pentru susținerea învățământului teologic preuniversitar din Eparhia Târgoviștei.

Comentarii Facebook


Știri recente

La hramul istoric al Catedralei Patriarhale va fi proclamată canonizarea Sf. Cuv. Teofana Basarab | Programul manifestărilor

Catedrala Patriarhală serbează sâmbătă, 21 mai 2022, hramul istoric dedicat Sfinților Împărați Constantin și Elena.  Manifestările cuprind proclamarea canonizării Sfintei Cuvioase Teofana Basarab. Detalii despre viaţa sfintei, aici. Programul integral: Proclamarea canonizării Sfintei Cuvioase Teofana…