12 ani de Arhipăstorire la Târgoviște a Înaltpreasfințitului Mitropolit și Arhiepiscop Nifon

La Târgoviște au avut loc luni, 26 decembrie 2011, ceremoniile aniversare legate de împlinirea a 12 ani de arhipăstorire a Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Nifon, pe tronul arhieresc al vechii Cetăți de Scaun a Țării Românești, după cum ne informează BIROUL DE PRESĂ AL ARHIEPISCOPIEI TRGOVIȘTEI.

Evenimentul a fost deschis, la Catedrala Arhiepiscopală și Mitropolitană, de Sfânta Liturghie și slujba de Te Deum, în prezența părinților consilieri de la Centrul Eparhial, a părinților protopopi, a profesorilor de la școlile de teologie din Eparhie, a multor preoți și diaconi, a unor oficialități locale, precum și a numeroși credincioși.

Evenimentul a continuat cu recepția aniversară de la Reședința Mitropolitană, unde, în Aula Sf. Voievod Neagoe Basarab, a avut loc scurt concert de colinde, susținut de către Corala Catedralei și Corala Preoților din Arhiepiscopia Târgoviștei.

Cuvântul de felicitare, în numele preoților și credincioșilor din Arhiepiscopia Târgoviștei, a fost rostit de către P.C. Consilier Florin VRLAN, la Catedrală, iar la Reședință, de către P.C. Preot Larian VLĂDULESCU, Secretar al Protoieriei Titu.

În cuvântul său de învățătură, Înaltpreasfințitul Părinte NIFON a vorbit, atât la Catedrală, cât și la Reședința Mitropolitană, despre mesajul central al sărbătorii Nașterii Domnului, ca timp al maximei apropieri a lui Dumnezeu de oameni, de rolul Sfintei Fecioare Maria în istoria mântuirii noastre, dar și de faptul că slujirea Mântuitorului Hristos trebuie să constituie o prioritate majoră a vieții și activității noastre pastorale și misionare, care să se manifeste mai intens, prin răspunsul adecvat la provocările specifice vremii noastre, pline de frământări și crize materiale și spirituale.

La finalul manifestării, Înaltpreasfinția Sa a acordat „Crucea Mitropolitană” și distincția de „iconom stavrofor” P.C. Pr. Dr. Mihai Stan, directorul Seminarului Teologic „Sf. Ioan Gură de Aur” din Târgoviște, pentru merite deosebite în promovarea misiunii Bisericii prin intermediul educației și pentru susținerea învățământului teologic preuniversitar din Eparhia Târgoviștei.

Comentarii Facebook


Știri recente