111 ani de la nașterea Patriarhului Justinian

Astăzi, 22 februarie 2012, s-au împlinit 111 ani de la nașterea Patriarhului Justinian Marina, al treilea Întâistătător al Bisericii Ortodoxe Române.

La Mănăstirea „Radu Vodă” din București, unde se află mormântul Patriarhului, seminariști și numeroși credincioși au participat la o slujbă de pomenire.

Patriarhul Justinian Marina s-a născut la 22 februarie 1901.

Mai multe informații a oferit pentru TRINITAS TV, părintele arhim. Nectarie Șofelea, starețul Mănăstirii „Radu Vodă” din București: „În ziua de 22 februarie 1901 se năștea în localitatea Suești, județul Vâlcea, Ioan Marina, viitorul Patriarh al României, Justinian Marina. După cum cere rânduiala și tradiția Bisericii noastre, în această zi am oficiat slujba de pomenire în cinstea sa, mai ales că în biserica mănăstirii noastre își află mormântul și este o tradiție în a înălța rugăciuni și în această zi de 22 februarie și în ziua trecerii sale la Domnul, în 26 martie”.

Patriarhul Justinian Marina a fost înmormântat, conform testamentului, în biserica Mănăstirii bucureștene „Radu Vodă”. Pe crucea încastrată în zid, Patriarhul i-a cerut meșterului să sape următoarea inscripție: „M-am luptat lupta cea bună. Credința am păzit. Am ajuns la capătul drumului vieții. De acum încolo, mă așteaptă răsplata dreptății, pe care mi-o va da Domnul, Judecătorul Cel Drept în ziua aceea”.

Comentarii Facebook


Știri recente