11 ani de la trecerea la cele vesnice a Parintelui Profesor Universitar Doctor Ene Braniste

Astazi se implinesc 11 ani de la trecerea la cele vesnice a Parintelui Profesor Universitar Doctor Ene Braniste, unul dintre cei mai de seama teologi liturgisti din Ortodoxia Romaneasca.

Nascut la 12 octombrie 1913, in Suseni, judetul Arges, Parintele Profesor Dr. ENE BRANISTE a urmat studiile Seminarului Teologic Liceal Ortodox din Curtea-de-Arges, ale Facultatii de Teologie Ortodoxa din Bucuresti, precum si cursurile Seminarului Pedagogic ‘Titu Maiorescu’ din Bucuresti.

In anul 1940 a fost hirotonit diacon, iar zece ani mai tarziu, in 1950 a fost hirotonit preot.

A fost profesor titular la catedra de Teologie Practica din cadrul Facultatii de Teologie Ortodoxa din Bucuresti, iar in ianuarie 1970 a fost ales Prorector al lnstitutului Teologic Universitar Bucuresti.

Din anul 1980, timp de doi ani a fost Rectorul acestei institutii.

Ene Braniste a fost vicepresedinte al Comisiei de Pictura a Patriarhiei Romane, membru cleric al Adunarii Eparhiale si al Consiliului Eparhial al Arhiepiscopiei Bucurestilor, precum si membru in Comitetul tehnic al Institutului Biblic si de Misiune.

A participat la numeroase intruniri ecumeniste peste hotare si a sustinut conferinte in diverse tari precum: Austria, Franta, Germania, Anglia.

Parintele Profesor Doctor Ene Braniste a trecut la cele vesnice pe data de 18 martie 1984 si a fost inmormantat la Cimitirul Belu din Bucuresti.

Comentarii Facebook


Știri recente