109 ani de la nașterea Patriarhului Justinian Marina

La Seminarul Teologic Liceal Ortodox „Sfântul Nicolae” din Râmnicu Vâlcea a avut loc astăzi, 22 februarie, Simpozionul intitulat „109 de la nașterea patriarhului Justinian Marina”.

Manifestarea culturală dedicată omagierii celui de-al treilea patriarh al României a fost organizată sub patronajul Arhiepiscopiei Râmnicului, de către Secția Periodice – Legislație a Bibliotecii județene „Antim Ivireanul” Vâlcea, Societatea Culturală „Anton Pann” Vâlcea, Seminarul Teologic și Academia Olimpică Română, filiala Râmnicu Vâlcea.

De asemenea, la eveniment a participat și Preasfințitul Părinte Emilian Lovișteanul, Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Râmnicului, care a spus: „Arhiepiscopia Râmnicului împreună cu alte instituții de cultură din orașul Râmnicu Vâlcea au organizat această manifestare la Seminarul Teologic pentru că aici patriarhul Justinian a fost director. Ne-am dorit ca tinerii seminariști să afle mai multe despre ierarhul care s-a născut în județul Vâlcea și care a păstorit Biserica Ortodoxă Română pentru aproape trei decenii. Arhiepiscopia Râmnicului împărtășește bucuria aceasta întregii Biserici Ortodoxe Române, că din această regiune a plecat un om de cultură și cu vocație de conducere a Bisericii noastre și a realizat multe lucruri într-un timp neprielnic pentru Biserica noastră”, informează TRINITAS TV.

Astăzi a fost prezentată și lucrarea „Vrednicul de pomenire Patriarhul Justinian Marina”, publicată în anul 2009.

Comentarii Facebook


Știri recente