100 de elevi în Concursul „Lumină din lumină”

La Liceul de artă „George Apostu” din municipiul Bacău a avut loc sâmbătă, 13 februarie 2010, a XII-a ediție a Concursului județean de eseuri și creație literar-religioasă „Lumină din lumină”, informează Ediția de Moldova a ‘Ziarului Lumina’. Au participat elevi din clasele IX-XII de la colegiile și liceele din Bacău.

Cu binecuvântarea PS Ioachim Băcăuanul, Episcop-Vicar al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului, Inspectoratul Școlar județean Bacău în colaborare cu Arhiepiscopia Romanului și Bacăului și cu Liceul de artă „George Apostu” au organizat Concursul județean de eseuri și creație literar-religioasă „Lumină din lumină”. În fiecare an, concursul s-a bucurat de o participare numeroasă a elevilor. Anul acesta au participat 100 de elevi ortodocși și romano-catolici de la toate liceele din județul Bacău. „În ultimii ani am ținut cont că în județul Bacău sunt elevi și profesori romano-catolici care au dorit să participe la concurs. De-a lungul celor 12 ediții, ne-am bucurat de sprijinul Preasfințitului Ioachim Băcăuanul, care a fost prezent de multe ori la concurs, pentru a ne da binecuvântare. De asemenea, Arhiepiscopia Romanului și Bacăului ne-a susținut cu fonduri și cărți de spiritualitate pentru a-i putea premia pe copii”, a declarat pr. prof. dr. Constantin Leonte, de la Seminarul Teologic Liceal Ortodox „Sf. Gheorghe” din Roman.

Premianți de la mai multe școli din județul Bacău

Programul concursului a debutat cu o slujbă de Te Deum, oficiată de un sobor de preoți profesori, la finalul căreia prof. Irina Leonte, inspector școlar de specialitate al disciplinei Religie în cadrul IȘJ Bacău, și prof. Delia Pintilie, inspector general adjunct în cadrul IȘJ Bacău, au ținut câte o scurtă alocuțiune. Competiția s-a desfășurat pe trei secțiuni: „Sfânt și sfințenie în creștinismul românesc” (Premiul I – Irina Botezatu de la Liceul Teoretic „Spiru Haret” din Moinești și Costina Dobre de la Colegiul Național „Dimitrie Cantemir din Onești; Premiul al II-lea: Iustina Chirliu de la Colegiul Național „Grigore Moisil” din Moinești; Premiul al III-lea: Ioana Dabija de la Liceul de Artă „George Apostu” din Bacău și Simona Baciu de la Colegiul Național „Vasile Alecsandri” din Bacău), „Sfântul Constantin cel Mare și credința creștină” (Premiul I: Mădălina Scârlat de la Colegiul Național „Ferdinand I” din Bacău; Premiul al II-lea: Maria Suzana Habet de la Colegiul Național „Gheorghe Vrânceanu” din Bacău; Premiul al III-lea: Lăcrămioara Andrei de la Colegiul Național „Costache Negri”, Tg. Ocna, Bacău) și secțiunea „Cunoașterea lui Dumnezeu” (Premiul I: Iza Apostolu de la Colegiul Național „Grigore Moisil” din Onești și Florina Năstase de la Colegiul Național „Vasile Alecsandri” din Bacău; Premiul al II-lea: Patricia Bocancea de la Colegiul Economic „Ion Ghica” din Bacău și Liviu Pădurescu de la Colegiul Național „Gheorghe Vrânceanu” din Bacău; Premiul al III-lea: Andreea Cristea de la Colegiul Național „Costache Negri” Tg. Ocna și Florentina Iancu de la Colegiul „Henri Coandă” din Bacău).

Comentarii Facebook


Știri recente