100 de copii, la Tabăra din pridvorul satului de la Moreni

În Parohia Moreni, comuna Prisăcani, la o distanță de 25 km de orașul Iași, pe malul drept al râului Prut, a avut loc, în perioada 14-18 iulie 2014, „Tabăra din pridvorul satului”, organizată prin Departamentul de Tabere din cadrul Sectorului de misiune, statistică și prognoză pastorală al Arhiepiscopiei Iașilor. La activitățile taberei au participat 100 de copii din parohiile Moreni, Tomești Deal și Prisăcani, potrivit mmb.ro.

Începând cu data de 14 iulie și până astăzi, „Tabăra din pridvorul satului” a continuat în Parohia Moreni a Protopopiatului Iași 2, comunitate păstorită de pr. Daniel Țifui. Acest proiect s-a desfășurat cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, prin Sectorul de misiune, statistică și prognoză pastorală al Arhiepiscopiei Iașilor, și a reunit 100 de copii cu posibilități financiare reduse.

„Tabăra este organizată, în parteneriat cu Departamentul de Tabere al Mitropoliei Moldovei și Bucovinei, de Parohia Moreni, alături de Primăria Prisecani și Școala Prisăcani. La această tabără participă un număr de aproximativ 100 de copii, majoritatea din Moreni, dar și din parohiile Tomești Deal și Prisăcani. În principal, scopul urmărit este de a oferi copiilor o modalitate de petrecere a timpului liber din vacanță într-un mediu plăcut, la ei acasă, fără să cheltuiască absolut nimic, știut fiind faptul că majoritatea familiilor din această zonă nu dispun de foarte multe resurse financiare. Activitățile sunt structurate pe 4 ateliere ce se desfășoară în fiecare zi, anume ateliere de împletituri cruciulițe și metanii, de tir cu arcul, de dans și un atelier „Întreabă preotul”. Copiii sunt grupați pe echipe și participă, prin rotație, la toate aceste ateliere, care au loc în prima parte a zilelor. După-amiaza, sunt organizate activități sportive, drumeții, jocuri de cunoaștere și interacționare, de lucru în echipă. „Tabăra din pridvorul satului” se va încheia la Moreni vineri (astăzi, n.red.), cu oficierea Sfintei Liturghii și cu premierea participanților. Parohia noastră desfășoară și alte activități în această perioadă a vacanței de vară, cum ar fi concursul „Toaca-n cer” – ediția a III-a, ce va avea loc duminică, 20 iulie, expoziția de icoane pe sticlă rezultate în urma unui atelier de pictură, precum și un program artistic, ce va cuprinde și o scenetă cu martiriul Sfântului Constantin Brâncoveanu și al fiilor săi. În finalul vacanței, îi vom duce pe copii și într-un pelerinaj, ca o încununare a eforturilor depuse”, ne-a declarat pr. Daniel Țifui, parohul din Moreni.

Comentarii Facebook


Știri recente

Biserica Icoanei a fost sfințită | FOTO

Biserica Icoanei a fost resfințită duminică, 22 mai 2022, după ample lucrări de restaurare. Slujba de târnosire și Sfânta Liturghie au fost oficiate de Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul, Episcop vicar patriarhal. La finalul slujbei, Preafericitul…