100 de ani de la târnosirea Bisericii „Bărbătescu Nou – Cuțitul de Argint” din Capitală

Biserica „Bărbătescu Nou” din Capitală, cunoscută bucureștenilor și ca biserica „Filaret” sau „Cuțitul de Argint” serbează, pe 12 decembrie, 100 de ani de la târnosire. Cu acest prilej, astăzi, în cadrul Parohiei au fost organizate o serie de evenimente religioase și culturale. Mâine, Preasfințitul Părinte Ciprian Câmpineanul, Episcop-vicar patriarhal va oficia la această biserică, Sfânta Liturghie, informează TRINITAS TV.

Lăcașul de cult a fost ridicat între 1906-1910, după modelul bisericii „Sfântul Nicolae-Domnesc” din Iași, ctitorie a domnitorului Ștefan cel Mare și Sfânt.

În cadrul parohiei se organizează numeroase acțiuni sociale, filantropice și catehetice.

Unul dintre proiectele din cadrul Parohiei „Bărbătescu Nou” este și lansarea unei monografii a bisericii. Totodată, în viitorul apropiat se dorește renovarea picturii exterioare a lăcașului de cult.

Comentarii Facebook


Știri recente

Episcopul Oradiei a primit vizita Principelui Radu

Episcopul Sofronie al Oradiei a primit săptămâna trecută vizita Alteței Sale Regale, Principele Radu al României. Întâlnirea a avut loc vineri după-amiază la Catedrala Episcopală „Învierea Domnului” din Oradea. Cu ocazia acestei vizite, Episcopul Oradiei…